5 lecții pe care le vei invata din furtul gentii sotiei

Cu câțiva ani în urmă, am avut o experiență neplăcută: în timp ce mergeam pe o motocicletă împreună cu soția, geanta soției mele a fost smulsă. După ce mi-am dat seama ce s-a întâmplat (mi-a luat o secundă sau două), am încercat să-l urmăresc pe hot.m Am fost învins de emoție. Mai rău, portofelul meu era în interiorul pungii soției mele la vremea aceea. Din fericire, încă mai aveam mintea mea rațională. M-am gândit: „Așteaptă, nu pot fi prea iute. În caz contrar, am putea avea un accident și lucrurile s-ar fi înrăutățit mult mai mult decât atât. „Asa că am asigurat că încă mai puteam controla motocicleta. Destul de sigur, hotul a dispărut. Mi-a luat portofelul. Din fericire, nu am fost răniți.

După ce am ajuns acasă, am sunat la bănci pentru a ne bloca cardurile (telefonul mobil era încă cu mine, soția mea a dispărut). Am pierdut toate cărțile noastre împreună cu banii pe care i-am adus. A fost o sâmbătă și a trebuit să așteptăm până luni înainte de a putea primi cărți noi.

Toate acestea însemnau că, timp de două zile, nu aveam deloc bani, cu excepția unor bani pe care îi aveam acasă. Nici măcar n-am fost siguri dacă am putea lua mesele noastre. A trebuit să le aranjăm cu atenție. În cele din urmă, deși talharul nu a fost niciodată prins, am primit cărți noi și lucrurile s-au întors la normal.

Am învățat câteva lecții de viață din această experiență:

1. Apreciaza ce ai.

Uneori nu apreciem ceea ce avem până când o pierdem. Tind să fac asta și tu, poate. Trebuie să-mi amintesc să nu luăm lucrurile de la sine înțeles.

2. Nu puneți toate ouăle într-un singur coș.

Ei bine, în cazul meu, este de fapt „nu puneți toate cărțile într-o singură pungă” 🙂 De la această experiență, m-am asigurat că am lăsat cel puțin o carte acasă doar pentru fiecare caz în parte. Care sunt riscurile în cazul dvs.?

3. Rămâneți rațional.

Sunt recunoscător pentru că încă puteam gândi rațional la acel moment. După ce ne-a pierdut lucrurile, viața noastră a revenit la normal în câteva zile. Dar dacă sa întâmplat un accident … nici nu pot să-mi imaginez asta.

4. Rămâneți pozitiv.

Când s-a întâmplat ceva rău, e ușor să dai vina pe ceilalți. E ușor să fii nemulțumit. Din fericire, soția mea și cu mine am fost pozitivi. Am fost recunoscători pentru lucrurile mai rele care nu s-au întâmplat. Am văzut geamul pe jumătate plin, în loc de jumătate gol. Având o mentalitate pozitivă face într-adevăr o diferență în situații ca aceasta.

5. Luați măsuri de precauție.

Doar pentru că am rămas pozitiv nu înseamnă că nu am învățat lecțiile noastre. Am luat măsuri de precauție pentru a ne asigura că nu se va întâmpla din nou sau că va minimiza consecințele.

***

Acestea sunt lecțiile pe care le-am învățat. Orice gânduri? Simțiți-vă liber să le împărtășiți în comentarii.

You may also like...