Achizitiile primordiale pentru un pescar aflat la inceput de drum

Pescuitul reprezinta pentru cei pasionati o arta desavarsita, dar si o maniera optima de relaxare dupa o saptamana aglomerata. Pentru persoanele neinitiate in acest domeniu activitatea propriu -zisa intruchipeaza un mister fara margini, mai ales ca implica atentie la detalii, cel putin in momentul in care ne gandim la varietatea echipamentelor disponibile intr-un magazin pescuit profesionist, sau chiar in pietele zonale ce intruchipeaza preturi „chilipir” pentru cei incepatori. Daca va identificati in cea de-a doua categorie ar trebui sa cunoasteti cateva informatii fundamentale inainte de a participa activ la prima partida „oficiala” de pescuit, iar prin acest atribut ne referim la asteptarile dumneavoastra de a va intoarce cu o captura rezonabila acasa.

O importanta deosebita ii este atribuita momelii de pescuit. Aceasta se alege direct proportional cu specia pe care o vizati, iar pentru a va asigura de aceasta compatibilitate va recomandam sa apelati la sfaturile specialistilor din magazinele ce comercializeaza articole de pescuit. Daca va decideti sa efectuati aceste investitii in mediul online, o privire de ansamblu sugereaza hrana vie pentru caras, in timp ce speciile mai proeminente, precum crapul, se infatiseaza mult mai atrase de hrana uscata: mixurile bazate pe porumb, peletele sau mamaliga.

Discutia se diversifica in momentul in care ne gandim la tipurile de undite sau mulinete pe care le putem utiliza. Daca nu aveti asteptari imense de la week-endurile petrecute pe marginea lacurilor sau a baltilor din imprejurimi aceste echipamente devin prea putin semnificative, insa daca doriti o rata de succes cat mai mare va recomandam investitiile bazate pe repere dimensionale fixe, astfel: carasul, fiind o specie mult mai naiva si totodata o prada mai usoara se poate prinde facil cu o undita de maximum trei metri, in timp ce speciile voluminoase de crap pot implica utilizarea unor lansete crap de aproximativ patru metri lungime.

Modelele de monturi selectionate sunt la fel de importante in economia sesiunilor indelungate de pescuit. Monturile care s-au dovedit de-a lungul timpului ideale in capturarea pestilor de dimensiuni semnificative sunt acelea prevazute cu arc. Avantajul oferit de acestea consta in posiblitatea de a incorpora nada in ansamblul sau, ea fiind un plus pentru pestii infometati. De asemenea, achizitia unor astfel de monturi va scapa de grija naditului periodic.

Daca v-ati ingrijit de cumpararea unui rucsac sau a unei truse specializate in care sa va depozitati toate aceste echipamente atunci singura sarcina care va revine este sa acordati o atentie sporita baltii, dar si temperaturilor de afara. Astfel, mizati pe sfaturile amicilor care sunt cat de cat experimentati in arta pescuitului pentru ca acestia sa va recomande o locatie strategica, iar pentru un randament maxim alegeti zilele in care cerul este cristalizat de cel  mai frumos accesoriu: luna plina.

You may also like...