Am vazut de curand Devil (2010)

Filmul se incadreaza in categoria thriller, mister si horror, insa nu este deloc tipic. Scenele sangeroase sunt destul de rare, personajele sunt bine conturate, iar actiunea se concentreaza in principal intr-o singura locatie: un lift blocat intre etaje, in care se afla 5 persoane care nu se cunosc intre ele si care urmeaza sa aiba parte de momente dificile, ajungandu-se in situatia de a se suspecta unul pe altul de crima.

Supravegheati de cei din afara liftului, cei 5 descopera ca printre ei se afla ceva mai groaznic decat un criminal: insusi diavolul. La un anumit interval de timp, liftul este deconectat de la reteaua electrica, ramanand in bezna. Pe rand, oamenii din lift mor in cele mai ciudate feluri, iar in final, o femeie si un barbat raman vii. Greselile facute in trecut, curajul din prezent si sinceritatea lor vor fi decisive in jocul mortii. Cine va ramane viu? Cine este diavolul si ce pacate stau in spatele celor 5 persoane?

Un plus al filmului il da faptul ca pastreaza misterul pana in ultimele momente si nu dezvaluie adevarata identitate a celor 5 pe parcurs. Asemenea unui puzzle, cazurile celor din lift sunt diferite, insa pana la urma filmul are o morala etica, dar destul de banala: adevarul recunoscut este pe jumatate iertat. De asemenea, un motiv popular devine motivul central al actiunii si al evenimentelor: legenda care spune ca diavolul vine mereu atunci cand este vorba de lucruri rele, iar cand ceva nu iese cum trebuie intr-o zi, ziua este marcata de nereusite, care se tin in lant.

Filmul debuteaza prin scena sinuciderii unui barbat, care se arunca de la etajul unei cladiri inalte. Moartea lui este suspectata de administratorul liftului, care intervine cu alte mituri populare auzite de la mama sa, cum ca diavolul isi paveaza intotdeauna drumul cu o sinucidere, inainte sa vina pe pamant si sa inceapa sa ia oameni cu el, pedepsindu-i pentru faptele lor.

You may also like...