Amazon va lansa noua versiune a lui Kindle, cititorul de e-books

Pentru cine nu știe, Kindle e un gadget foarte la modă în SUA, un cititor de texte în format electronic lansat de Amazon. Site-ul pune la dispoziția utilizatorilor peste 200.000 de e-books în limba engleză la prețul de 10$ pe volum, precum și mai mult de 85 de ziare și reviste americane sau internaționale. Kindle a fost lansat acum doi ani peste Ocean, popularitatea sa crescând rapid, cumpărătorii fiind încântați de faptul că pot descărca orice carte în doar 60 de secunde. Potrivit BBC News, Amazon face acum disponibil acest gadget și în afara Statelor Unite, în peste 100 de țări din lumea întreagă. Printre aceastea se află și România.

Cititorul de cărți digitale are o grosime de 0,91cm, un display de 15cm, 2GB de memorie (1.500 de cărți) și tastatură QWERY, iar o baterie încărcată poate ține săptămâni întregi. Spre deosebire de versiunea americană, în Europa, Kindle va accesa internetul prin intermediul rețelelor 3G, Amazon neprecizând, însă, dacă a semnat vreun contract cu unul dintre operatorii de telefonie mobilă. Atunci când gadgeturile vor fi în afara ariei de acoperire, conținutul va putea fi transferat prin intermediul unui cablu USB.

Kindle-ul european va costa 279 de dolari (190 de euro) și va fi livrat începând cu 19 octombrie.

smart guess: ”Jucăria” asta poate fi foarte practică și utilă. Ocupă mult mai puțin loc decât o carte, un ziar sau o revistă și le poate avea pe toate trei în același timp. Cu toate astea, dezavantajul evident e că digitalul nu va putea înlocui niciodată senzațiile oferite de o carte, un ziar sau o revistă în formele lor originale. Și totuși, suntem în secolul 21, trebuie să facem și pasul ăsta, fără să înlocuim, însă, clasicii.

 

You may also like...