Amenajarea gradinii

Gradina face parte din ceea ce numim acasa, avand, de multe ori, un rol extrem de important pentru locuitorii casei. Indiferent de dimensiunile de care dispune, o gradina poate fi o oaza de liniste, de relaxare sau de distractie atat pentru copii cat si pentru adultii familiei.

Pentru a amenaja in modul cel mai eficient gradina casei, trebuie avute in vedere anumite amanunte. In primul rand, trebuie sa avem un plan referitor la ce ne-ar placea cel mai mult sa avem in curte si ce activitati ne-am dori sa practicam. In cazul in care suntem firi sportive, putem amenaja un mic teren de basket sau de fotbal sau chiar o piscina, daca spatiul ne-o permite. Apoi, trebuie sa gandim un spatiu destinat relaxarii, unde ne-am dori sa lenevim in weekend si sa putem citi o carte buna sau sa mancam in familie, sau sa pregatim un gratar pentru prieteni.

In toate situatiile, trebuie sa cautam mobilierul potrivit si nu trebuie sa uitam un aspect foarte important ce tine de iluminat. In cazul in care ne dorim sa ne putem bucura de gradina noastra si dupa lasarea serii, ceea ce se si intampla de cele mai multe ori, trebuie sa alegem corpuri pentru iluminat exterior potrivite. Stalpisori de lumina, lampadare de gradina, spoturi pentru foisor s.a., sunt doar cateva dintre variantele posibile.

Plantele dau mereu un plus aspectului gradinii, pe langa beneficiile legate de purificarea aerului pe care le ofera. Ingrijirea lor nu este deloc solicitanta, astfel ca majoritatea gradinilor ar arata mult mai bine daca ar fi un coltisor de verdeata intr-un oras gri, in cazul in care casa se afla intr-un oras mare.

You may also like...