Aproape 80% dintre elevi au promovat BAC-ul

Suntem tot mai destepti, pe zi ce trece. Ati auzit de examenul de bacalaureat, nu? Ala greu, de care ne temem toti inainte sa-l dam, la sfarsitul liceului, si despre care ne amintim cat de usor a fost, atunci cand dam de restantele universitare. Se pare ca si anul asta, elevii s-au descurcat mai mult decat onorabil la aceasta examinare. Potrivit Cotidianul, rata de promovare, inainte de solutionarea contestatiilor, este de 79,95%. Comparativ, anul trecut s-au inregistrat cu vreo doua procente mai putin.

Nu numai ca bravii elevi romani, sub atenta indrumare a bravelor cadre didactice, au reusit sa promoveze in bloc BAC-ul, dar si notele au fost cel putin satisfacatoare. Astfel, nu mai putin de 64,2% au obtinut note intre 8 si 10 si doar 9% intre 6 si 7. Conform presedintelui Comisiei prezidentiale pentru Educatie, Mircea Miclea, din punct de vedere stiintific, normal ar fi ca 15% dintre elevi sa obtina note foarte mari, intre 8 si 10, si doar, 6,67%, peste 9. Cu ajutorul logicii elementare, putem sa deducem ca fie avem un sistem educational brici, umplut cu minti sclipitoare, fie undeva s-a produs o mica dereglare.

La nivelul judetelor, cele mai bune rezultate s-au obtinut in Mehedinti, unde, conform HotNews, au promovat examenul 98,19% dintre elevi, doar 63 obtinand o nota mai mica de 5. La polul opus, judetul cu cel mai slab procentaj este Galati. Acolo, din 5,884 de candidati, au promovat examenul 59,82%.

smart guess: Acum nu mult timp, am trecut si eu prin acest examen; asa ca stiu cam cum se intampla lucrurile la BAC. Stiu, de asemenea, si cam care-i nivelul elevilor de prin licee. Avand in vedere ca bacalaureatul ar trebui sa fie un examen care ‘trage linie’ la sfarsitul liceului, rata de promovabilitate si, mai ales, notele finale nu ar avea cum sa fie atat de ridicate. Norocul nostru e ca avem o tara performanta, plina de genii si corectori impartiali, sfidand astfel orice fel de studii stiintifice si sociologice.

 

You may also like...