Ascunsi dupa monitor

Am avut nu de mult o disputa verbala, terminata amiabil, cu un coleg de birou. Mai exact, dupa prima seara la Bestfest, in care toata lumea arunca cu noroi in organizatori si a uitat pentru ce s-a dus acolo. Sunt perfect de acord ca sunt lacune majore in organizare, ca berea este foarte scumpa, ca BGS pot fi “de speriat” la un moment dat, dar nu pot fi de acord cu faptul ca toata seara a fost un fisco, doar pentru ca mama natura ne-a facut un dus binemeritat.

Si de aici am ajuns la un subiect des disputat in Romania de dupa 90, la noi de ce este de “cacat”. Nu pot sa fiu ipocrita si sa spun ca nu este macar pe jumatate adevart, dar vin si intreb ce s-a intamplat de dupa aceasta afirmatie a fiecaruia dintre noi?! Cine ce a facut in acest sens?! Slava domnului ca romanii nostri au avut parte de multe vacante si city break-uri prin orasele de vaza ale Europei. Si chiar totul era perfect?! Nu de mult am vizitat orasul luminilor, Paris. Un oras “atlas de istorie”, un oras superb unde si un an daca stai nu reusesti sa iti acoperi setea de cunoastere. Si in acest oras minunat exista pe strazi gunoaie, hoti de portofele, oameni care se scarpina in nas, politisti derutati ca au fost intrebati de o adresa.

Ce este cel mai frustrant?

Raspuns: comportamentul turistilor cand merg pe Champ Elysees (Paris) sau Largo Rio de Janeiro (Milano), marea majoritate foarte atenti, foarte civilizati. De ce nu se poate si pe Magheru sa fim la fel? Poate sunt idealista, poate nu vreau sa dau cateva file de istorie in urma si sa revad imaginile educatiei tarilor occidentale care s-a facut cu «bata», cu frica. Poate refuz sa cred ca vom mai sta mult timp ascunsi dupa monitor si vom lua atitudine. Va instig si ma instig la atitudine.

You may also like...