Astazi este cea mai bolnavicioasa zi a anului

Potrivit unui grup de cercetatori, astazi este ziua in care cei mai multi oameni vor lipsi de la serviciu, din cauza ca sunt bolnavi, anunta The Independent. Aceasta “scutire generala” este cauzata de un cocktail intre depresia post-Craciun, starea vremii si situatia economica mondiala.

Potrivit cercetatorilor, din cauza recesiunii, unul din cinci oameni doarme mai prost si mai putin (ceilalti patru sunt treziti de telefoanele panicate ale primului). Autorii raportului avertizeaza ca aceasta situatie poate cauza depresii sau o multime de alte boli legate de stres. De asemenea, pe langa partea financiara, nici din punct de vedere al sanatatii fizice nu stam stralucit. Cele mai “nesanatoase” sunt persoanele intre 18 si 30 de ani, ele avand obiceurile care cauzeaza cel mai mult rau organismului. De la mancarea semi-preparata sau cumparata de la fast-food, pana la excesele bahice, cam tot ceea ce facem si consumam ne dauneaza. Nici nu cred ca ar fi indicat sa deschid subiectul “exercitii fizice”. Aproape jumatate din populatie face foarte rar sau chiar niciodata minimum 30 minute de astfel de miscare.

Specialistii avertizeaza ca oamenii trebuie sa inceapa sa aiba grija de sanatatea lor, altfel ziua in care “suni ca esti bolnav” se va transforma intr-un adevarat concediu medical, eventual pe termen nelimitat. Desi studiul realizat de cei de la Friends Provident s-a concentra in special pe englezi, sunt absolut convins ca situatia nu este cu mult diferita in alte parti ale lumii…poate cu vreo doua-trei procente.

smart guess: Pana una alta, asta e cea mai buna scuza sa eviti prima luni din februarie. “M-am imbolnavit…alaturi de mare parte din englezi. E o epidemie majora. Da, sigur, se rezolva pana maine!”. Asa ca, daca tot ne luam liber azi, putem macar sa facem un pic de jogging sau niste exercitii in fata televizorului…sau niste exercitii mintale in fotoliu, cu un castron de floricele in brate, uitandu-ne la multe filme.

 

You may also like...