Atentie, se inchid usile! Urmeaza Timpuri Grele ?!??

Citesc stire pe internet: “Metroul bucurestean face 30 de ani!”. Zic apoi sa ma documentez si repede execut un www.metrorex.ro. Aici fac o statie la capitoul “Generalitati” si aflu ca: “posibilitatea construirii unui metrou în capitala României a fost prevazuta prima data de inginerul Dimitrie Leonida la începutul secolului XX. Construirea unui metrou în aceasta perioada nu se justifica deoarece orasul era mic si numarul locuitorilor era de 300.000 – 400.000. Londra avea metrou, dar orasul era mult mai mare si numarul populatiei era al Bucurestiului de astazi.”

Ajung rapid si la sectiunea “istoric” unde mi se spune ca “la data de 19 noiembrie 1979 primul tronson al magistralei I, in lungime de 8,1 Km cu sase statii, pe distanta Semanatoarea – Timpuri Noi.”

Calatoria pe pagina de internet a Metrorex  devine insa cu-adevarat amuzanta cand dau click pe “intamplari de tot felul din istoria metroului”. Rog maxima atentie si concentrare inainte de a incepe procesul de urmarie a firului epic… Garantez un zambet la finalul urmatoarelor randuri:

“Fiind putine trenuri, cate 4-5 in acelasi timp in circulatie, mai ales tinerii urmareau anumite trenuri sau anumiti mecanici cu care sa circule.A ramas in anale mecanicul care de multe ori dimineata la cateva curse pe langa clasicul „Atentie, se inchid usile. Urmeaza statia … cu peron pe partea …” forta momentul si mai adauga „Stimati calatori, bine ati venit la metrou si personalul metroului va ureaza ‘Buna dimineata’ si o zi buna „. Deoarece pe multi ii bucura acest anunt, mecanicul a plusat si, intr-o dimineata a anuntat:
‘Atentie, se inchid usile. Urmeaza Timpuri Grele ! ‘

Dupa acest anunt a mai condus trenul cateva statii dupa care a fost inlocuit si ridicat (ridicat de baietii cu „ochii verzi”…).A avut de tras o perioada din cauza acestei „glume” dar cum toate trec, a trecut si aceasta.”

Smart guess:

a) Mecanicul era clarvazator;
b) Mecanicul a intrat ulterior in politica si a ajuns parlamentar;
c) Mecanicul este chiar cel care a scris randurile de mai sus pe pagina de internet a metrorex     

You may also like...

1 Response

  1. Mi-ar fi plăcut să apuc metroul, pe vremea când eram școlarizat în București! 🙂