Au fost găsite urme de apă pe Lună

rei misiuni separate de cercetare a suprafeţei Lunii au descoperit urme de apă. Potrivit Reuters, concentraţia cea mai mare se află la poli şi, probabil, a fost formată de vântul solar. Rapoartele misiunilor vor fi publicate în jurnalul Science on Friday şi arată că apa s-ar putea forma sub forma unor particule combinate cu praful lunar.

“Când spunem ‘apă pe Lună’, nu ne referim la oceane, lacuri şi nici măcar la bălţi. Apa de pe Lună înseamnă molecule de apă şi hidroxil care interacţionează cu moleculele de piatră şi de praf specifice regiunilor superioare ale suprafeţei Lunii”, a declarat Carle Pieters, profesor la Brown University, cel care a analizat informaţiile adunate de Chandrayaan 1, prima misiune lunară a Indiei.

Ca o continuare a cercetărilor în acest domeni, misiunea LCROSS a NASA va încerca să găsească apă prăbuşind intenţionat o rachetă spaţială de mari dimensiuni de suprafaţa Lunii. Asta va fi, deci, prima misiune kamikaze selenară.

smart guess: Ştiinţa avansează încet, încet. De la urme de particule nu mai e mult până la un râu, o mare şi de-acolo ştie toată lumea că mai e un singur pas până la invazia extratereştrilor. Până atunci, însă, să ne bucurăm un pic că s-a mai progresat puţin în domeniul explorării Spaţiului.

 

You may also like...