Benjamin Button furat de la o italianca?

Producatorii filmului The Curious Case of Benjamin Button au fost acuzati de plagiat de catre o italianca, anunta Hollywood Reporter. Potrivit Adrianei Pichini, campionul nominalizarilor la Oscar ar fi bazat pe o poveste pe care ea a scris-o acum 15 ani, Il ritorno din Arthur all’innocenza (Intoarcerea lui Arthur la inocenta).            

Filmului lui David Fincher este oficial inspirat de o povestire scrisa de F. Scott Fitzgerald, in 1921. The Curious Case of Benjamin Button nu este, insa, o adaptare a acesteia, avand putine elemente comune. Povestea Adrianei Pichini a fost inregistrata la Oficiul Italian pentru Drepturile de Autor in 1994. Desi a fost trimisa mai multor edituri, inclusiv de peste ocean, aceasta nu a fost publicata niciodata. Pot sa pun pariu, insa, ca acum se vor gasi o gramada de edituri care sa-si consume cerneala si hartia pe inocenta lui Arthur.

Dosarul acestui caz a fost inaintat tribunalului din Roma, urmand ca un judecator sa-si dea cu parerea, dupa vizionarea filmului si lecturarea cartii, daca trebuie deschis procesul.

In afara de aceasta acuzatie oficiala, Benjamin Button a mai fost criticat si pentru faptul ca ar avea numeroase asemanari cu filmul Forrest Gump, cu care imparte, pe langa accentul sudist al naratorului, si scenaristul – Eric Roth.

smart guess: Nu stiu cum se face, dar de fiecare data cand un produs artistic (film/carte/album) are succes, se gasesc cative oameni inspirati care se jura ca au avut ideea Aia inaintea celor care se lafaie acum intr-o piscina de bani. Ganditi-va numai la celebra scena a lui Nicolaescu, furata si folosita cu nerusinare de fratii Wachowski in Matrix.

 

You may also like...