Blogul urca pe scena

BLOG THE THEATRE este un proiect cu intentie…cu intentie de a face texte pentru teatru din jurnalele de pe internet („bloguri”). Cel putin asa scrie pe pagina oficiala: http://www.blogtheatre.net/

BLOG THE THEATRE, initiat de Schauspielhaus din Graz , Austria, isi propune sa cerceteze felul in care simte si gandeste generatia internetului din tarile partenere ale proiectului (Italia, Polonia, Romania, Ungaria) si sa investigheze locurile comune, diferentele, pretentiile, intrebarile care exista in diversele comunitati din noua sfera europeana. In Romania, BLOG THE THEATRE este sustinut si dezvoltat cu sprijinul Teatrului Bulandra.

Echipele din fiecare tara, formate din trei blogscouts, au la dispozitie trei luni de zile pentru a monitoriza intreaga scena a blogurilor locale, scopul final fiind acela de a identifica cele mai ofertante trei bloguri din tara respectiva. Cei trei blogscouts care vor cerceta cu minutiozitate blogurile scrise in limba romana sint Daniel Popa, Ana Sandoiu si Laurentiu Banescu. Acestea vor fi prezentate publicului intai sub forma de lecturi, iar apoi dramaturgi din fiecare tara le vor transforma in piese de teatru de maxim treizeci de minute. Piesele vor fi puse in scena de catre teatrele participante (in cazul Romaniei, Teatrul Bulandra) si, in final, vor lua parte la festivalul BLOG THE THEATRE din Graz, alaturi de toate celelalte texte castigatoare.

Festivalul va premia cele mai bune trei piese din toate cele sase tari, iar bloggerii, dramaturgii si regizorii vor primi premii in bani. Textul castigator va fi rescris si adaptat pentru un spectacol in sine, care va avea premiera în Graz.

You may also like...