Bucureștiul, pe lista destinațiilor ieftine din Europa

Mai rar dai de București (sau de România) pe o listă ce conține sintagma ”cel mai ieftin”. Se pare, însă, că unora – site-ul de lifestyle realbuzz.com – li se pare că merităm să ne numărăm printre cele mai ieftine destinații turstice din Europa.

Potrivit site-ului citat de Yahoo! Travel, Bucureștiul își are ”porția sa de clădiri frumoase și bulevarde largi înconjurate de parcuri ce reprezintă o opțiune bună, ieftină și la modă pentru turiști”. De asemenea, sunt menționate Muzeul Național de Artă, Muzeul de Istorie și, inevitabil, Casa Poporului, explicându-se că orașul se poate mândri cu multe muzee, palate și biserici ce pot fi vizitate fără prea mulți bani. Și transportul în comun pare ieftin pentru redactorii britanici, aceștia apreciind că ”te poți deplasa foarte ușor și ieftin”. În ceea ce privește cazarea, este recomandată zona din jurul Gării de Nord.

Pe lista realbuzz.com mai sunt menționate Praga, Budapesta, Roma, Bratislava, Riga, Barcelona, Ljubljana, Tallinn și Vilnius. Toate acestea, se pare, sunt niște locuri de vacanță potrivite turiștilor cu un buget nu tocmai generos.

smart guess: Ne bucurăm că, în continuare, Bucureștiul se bucură de reclamă în occident. Cu toate astea, e cam greu de înțeles cum au ajuns oamenii ăștia să vadă capitala printre cele mai avantajoase orașe din Europa din punct de vedere financiar. Ca să fiu sincer, nici Barcelona nu prea văd cum ar putea fi privit ca un oraș ieftin. Repet, însă, oricât de fantezistă ni s-ar părea o asemenea clasificare, ea nu are de ce să ne nemulțumească – orice ‘vorbă de bine’ în străinătate nu poate fi decât un avantaj pentru România.

 

You may also like...