Bunatati cu ghebe

In caz ca v-ati intrebat ce s-a intimplat cu ghebele culese mai deunazi, ma grabesc astazi sa va dau raspunsul. Dupa cele 20 de minute regulamentare de fiert, cele mai multe au luat drumul congelatorului. In felul asta orice posibilitate ramine deschisa: pizza cu ciuperci, tocanita si orice altceva ne-ar mai trece prin cap.

O alta parte insa au fost sortite sa devina muraturi dupa tipicul oricaror muraturi in otet. Altfel spus: otet de 5 grade/apa 1/2, 1 lingura de sare si 2 linguri de zahar la 1 litru de lichid si un amestec de mirodenii pe care-l zariti mai sus, amestec din care nu lipsesc semintele de marar, dafin, boabele de mustar si de coriandru, piper. Rezultatul haladuielilor prin padure il vedeti mai jos!

Asaaaa. Acuma daca voi credeti ca pentru mine capitolul muraturi a fost inchis cu susprezentatele ghebe, ei bine, ia uitati-va ce spun mustatile mele? Ce spun ele? Pai spun NTZ! Deci muraturi, da? La piata, atunci! Piata este si aici un adevarat spectacol, mai ales acum, toamna! Altminteri aflata in stapinirea porumbeilor, macadamul pietei din jurul catedralei se umple in fiecare simbata dimineata de rulote si tarabe ale taranilor veniti dimprejurul orasului sa vinda cam orice creste pe linga casa omului.

Ce-mi lipseste insa intotdeauna aici sunt acei tarani care sa strige ceva gen “Ardeiasuuuu! Arde-iasuuuuu’!” Sau negocierea … Nu-i chip sa scoti un pret mai bun, nu conteaza ce si cit cumperi, savoarea tirguielii lipseste cu desavirsire! Cel mult mai capeti vreun mar sau o para pe care sa le molfaie copiii cit se mai tin cu pasi mici si marunti dupa tine prin aglomeratia aia din care nu inteleg mai nimic.

You may also like...

1 Response

  1. dispecer de zi spune:

    Murate sau eu prefer congelate