Calatorind prin Japonia

Japonia este un patrimoniu al amintirilor de-o vesnicie. Oamenii, locurile si experientele graveaza adanci memorii in inimile celor care trec pe aici. Voi scrie mai jos observatiile mele, dar pentru ca am fost acolo doar cateva zile, s-ar putea sa fie gresit sau incomplet. Simtiti-va liberi sa va impartasiti gandurile in comentariile dvs.

Fara alte cuvinte, aici sunt observatiile mele din timpul calatoriei in Japonia.

1. Sunt foarte punctuali.

De fiecare data cand am luat un tren acolo, intotdeauna am plecat la timp. Daca programul spune 09:56, atunci exact la ora 09:56 trenul pleaca. Nu intarzie nici macar un minut. Venind dintr-un fundal unde intarzierea este considerata normala, ma impresioneaza.

2. Tot ce poate fi automatizat este automatizat.

Ei bine, poate nu totul, dar asta e impresia pe care o am. Daca exista o modalitate de a folosi tehnologia pentru a inlocui forta umana, atunci Japonia o face. Doua exemple sunt dulapurile de spalare si moneda pentru monede. Exista, de asemenea, restaurante in care clientii folosesc ecrane tactile pentru a plasa comenzi, iar mancarea se va opri chiar in fata lor pe o banda transportoare de mare viteza.

3. Cand este necesar, munca umana este minimizata.

Desigur, nu totul poate fi automatizat. Dar cand este nevoie de munca umana, numarul este minimizat. Un restaurant pe care l-am vizitat a fost condus de doar trei persoane care au facut totul, de la a lua comenzi, de a pregati mancarea si de a spala vasele. Pentru a le ajuta sa faca aceste lucruri, aspectul restaurantului a fost proiectat pentru a minimiza distanta pe jos.

4. Exista loc de imbunatatire a simplitatii.

In timp ce Japonia este foarte eficienta, ea are loc pentru imbunatatirea simplitatii. Sistemul de metrou, de exemplu, este complex. Exista multi operatori si optiuni. Si pentru fiecare optiune exista, de obicei, exceptii pentru a fi constienti de. Mi-a luat mult timp sa studiez optiunile si sa gasesc cele mai bune pentru situatia noastra.

5. Multi oameni in varsta inca lucreaza.

Exista multi oameni varstnici la locul de munca. Multi soferi de taxi, de exemplu, sunt vechi. Din cate am citit, multi dintre ei sunt pensionari care doresc sa ramana activi, dar nu sunt sigur de asta.

6. Este greu sa gasiti cutii de gunoi.

Nu sunt sigur de ce, dar este adesea dificil sa gasiti un cos de gunoi. De multe ori trebuia sa dam gunoiul pana am gasit unul. Este diferit de, sa zicem, Singapore, unde cosurile de gunoi sunt peste tot. Cred ca are ceva de-a face cu minimizarea muncii umane: este costisitor sa platesti oamenii necesari pentru a goli cosurile de gunoi.

You may also like...