Calea surprinzatoare de a gasi raspunsuri la problemele tale

Cu totii avem intrebari care necesita raspunsuri. Cu totii avem probleme care necesita solutii. Dar cum putem gasi raspunsurile si solutiile de care avem nevoie? Cred ca exista un mod eficient de a face acest lucru. S-ar putea sa nu va asteptati, totusi. Nu este vorba despre gasirea unui raspuns mai bun la intrebarea dvs. curenta. In schimb, este vorba despre gasirea unei noi intrebari. Ce trebuie sa faceti este acesta:

Redefiniti intrebarea

Da, redefiniti intrebarea. In loc sa incercati sa gasiti un raspuns mai bun la intrebarea dvs. curenta, gasiti o intrebare mai buna. Cand faceti acest lucru, raspunsul corect devine deseori evident.

Odata am auzit povestea unui rege in trecutul indepartat. Regele avea o problema: oamenii aveau nevoie disperata de apa. Asa ca el si consilierii sai au incercat sa gaseasca solutia punand intrebarea: „Cum sa aducem oamenii in apa?” Aceasta intrebare ia determinat sa se gandeasca la toate posibilitatile: construirea unui drum mai bun, asigurarea unui transport mai bun si asa mai departe. Nici unul dintre ei nu a lucrat.
Problema a ramas pana cand intr-o zi au redefinit intrebarea „Cum putem aduce apa oamenilor?” Raspunsul a devenit evident! Construieste un apeduct. Problema rezolvata.

Dupa cum puteti vedea, a pune o intrebare diferita poate deschide calea catre solutii care nu ti-au venit niciodata in minte. Deci, indiferent de problema cu care te confrunti, incercati sa redefiniti intrebarea. Fii creativ in a gasi o intrebare buna, nu raspunde.

Iata cateva exemple de redefinire a intrebarilor.
Inainte: Cum fac mai multi prieteni?
Dupa: Cum ma fac mai prietenos?
Inainte: Cum citesc mai multe carti?
Dupa: Cum citesc cartile mai placute?
Inainte: Cum cheltui mai putini bani?
Dupa: Cum pot scadea dorintele mele?

Dupa cum puteti vedea, noile intrebari va pot ajuta sa ganditi intr-un mod nou.

Acum, as vrea sa aud de la tine. Ce intrebari aveti in minte si cum le-ati redefinit? Simtiti-va liber sa le impartasiti in comentarii.

You may also like...