Cam cate bilete mai sunt pentru concertele anului?

(Si) Anul acesta pare a fi plin de concerte interesante. Pana acum s-au anuntat cateva nume mari la care acum vreo cinci ani nici nu puteam sa visam ca ne vor vizita. Trebuie sa recunosc ca ma speriasem un pic, gandindu-ma ca organizatorilor le va fi foarte greu sa se ridice la nivelul anului trecut. Cu toate astea, in ciuda contextului financiar mondial, sunt multumit si surprins de cum se prezinta deocamdata anul muzical 2009. Nu va bazati, insa, pe criza economica nici in cazul biletelor. Cotidianul relateaza ca la mai toate evenimentele importante biletele se vand ca painea calda.

Astfel, la spectacolul de pe 16 mai al formatiei Depeche Mode, biletele din zona din fata scenei s-au epuizat la doar o luna de la punerea lor in vanzare, desi pretul nu a fost unul chiar mic – 190 RON. Organizatorii acestui concert, Emag!c Entertainment, au declarat ca pentru spectacolul din Parcul Izvor au mai ramas doar cateva sute de bilete VIP (360 RON) , iar zona Gazon B (120 RON) urmeaza sa fie sold-out in cateva zile.

Desi biletele pentru concertul Placebo din 21 iunie s-au pus in vanzare de doar doua saptamani, aproape jumatate dintre cele pentru Zona A (175 RON) au fost cumparate. Exista, deci, mari sanse ca si cel de-al doilea concert al britanicilor in Romania sa fie sold-out cu ceva timp inainte.

Pentru B’estfest, potrivit organiztorilor, cel mai repede se vand biletele pentru Ziua 0 (The Killers si Patrice) – 110 RON, Ziua 1 (Moby si Motorhead) – 110 RON, precum si abonamentele pentru cele trei zile de festival (270 RON). De asemenea, pentru a tine (si mai mult) fanii in suspans, Guido Janssens, unul dintre oamenii din spatele Emag!c Entertainment, a anuntat pe blogul B’estfest ca biletele pentru Ziua 3 vor fi extrem de repede epuizate, atunci cand vor avea permisiunea sa anunte headliner-ul pentru 4 iulie. O sa iau informatia asta ca pe un indemn la presupuneri si nu pot sa zic decat ca printre formatiile care ar putea vinde toate biletele se numara si Coldplay. Intamplarea face ca englezii sa fie liberi pe 4 iulie, aflati intre doua festivaluri din Belgia (3 iulie) si Danemarca (5 iulie). Speram, deci, la o veste buna.

Fanii nu s-au oprit din cumparat nici la unul dintre cele mai scumpe concerte care au avut loc in Romania. Inca din prima zi de pre-sale (perioada destinata abonatilor sponsorului principal) pentru spectacolul Madonnei din Parcul Izvor, de pe 26 august, biletele din Gazon A (160 RON) au fost epuizate. Astfel organizatorii au trebuit sa suplimenteze biletele destinate pre-sale-ului. Din 3 martie vor fi puse in vanzare si celelalte bilete, pentru toti doritorii, indiferent de culoarea telefonului mobil.

smart guess: Ma bucur ca incep si-n Romania sa fie concerte sold-out. Cred ca treaba asta face parte din respectul pe care publicul il are pentru artistul respectiv. Ma surprinde, insa, faptul ca si anul acesta, cand mai toata lumea se lupta cu situatia economica, biletele se vand ca revistele cu Mihaela Radulescu pe coperta. Sper ca respectul persoanelor ce merg la aceste concerte sa nu se opreasca aici, ci sa-si „continue existenta” si-n ziua evenimentului, participand asa cum trebuie la spectacol.

 

You may also like...