Cand devine vizita la oftalmolog obligatorie?

Ultimele decenii din oftalmologie au fost caracterizate prin descoperirea tratamentelor pentru boli grave ale ochilor si ale anexelor acestora. Cu toate ca majoritatea bolilor de ochi nu sunt ereditare, ele exista si trebuie tratate. Clinicile de oftalmologie din Constanta recomanda pacientilor sa se adreseze specialistilor in cel mai scurt timp posibil, pentru a evita suferinta ulterioara, cauzata de interventii chirurgicale. Unele afectiuni ale ochilor se afla in stransa relatie cu alte afectiuni din corpul uman. Spre exemplu, exista o conexiune intre obezitate si vederea slaba, precum si intre diabet si cataracta, glaucom sau degenerescenta maculara. Alimentatia din care lipsesc grasimile saturate si Omega 3 este conectata cu aparitia tuturor afectiunilor ochilor, precum si lipsa vitaminelor sau a antioxidantilor. Vitamina A, C si E sunt principalele vitamine care ajuta la pastrarea unei vederi de calitate.

Care sunt cele mai des intalnire afectiuni ale ochilor?

Afectiunile ochilor pot fi ereditare sau pot fi dobandite de-a lungul vietii. Spre exemplu, una dintre cele mai rare forme de infectie este Keratita cu entamoeba care apare din cauza lentilelor de contact care nu au fost ingrijite corect. Aceasta infectie este foarte grava si poate deteriora considerabil starea ochilor. Ambilopia, cunoscuta si sub numele de “ochi lenes”, este o boala grava care apare la nou nascuti si poate determina pierderea totala a vederii copilului. Cataracta este cea mai cunoscuta boala la nivel mondial, recunoscuta pentru numarul victimelor pe care le-a facut, luandu-le vederea complet. Discromatopsia este o boala care impiedica pacientul sa perceapa culorile. Dezlipirea de retina este si ea foarte cunoscuta, mai ales in randul persoanelor in varsta. Cele mai importante simptome de luat in considerare in cazul unei dezlipiri de retina sunt luminile intermitente vazute in fata ochilor sau flash-urile luminoase. Accidentul vascular ocular, spasmele palpebrale, spasmul ocular, degenerescenta maculara, nistagmus, migrenele oculare, strabismul, uveita, pterigionul si multe altele, sunt afectiuni greu de tratat.

Sfaturi impotriva afectiunilor si a tulburarilor ochilor

Expunerea indelungata la lumina foarte puternica precum a soarelui sau in fata computerului afecteaza vederea pe termen lung. Atunci cand ochii sunt tratati la timp, se evita situatia in care sa se creeze un disconfort extraordinar pentru persoana care nu vede cu claritate obiectele din fata ei, nu poate cobori scarile, nu poate merge singur si nu poate sa isi efectueze activitatile de zi cu zi. Persoanele care inca mai au posibilitatea de a alege, in urma controlului la clinicile de oftalmologie Constanta, trebuie sa tina cont de alimentatia pe care o au. Aceasta trebuie sa contina o dieta echilibrata cu alimente cu valori nutritive bogate si vitamine. Consumul de alcool trebuie limitat pana la minimum, tensiunea arteriala si colesterolul trebuie tinute sub control cu ajutorul medicului de familie, glicemia trebuie verificata mereu, mai ales dupa anumite varste, alimentele trebuie sa fie bogate in antioxidanti. Fructele si legumele recomandate pentru consumarea in mod constant sunt portocalele, caisele uscate, ardeii, legumele verzi, nucile, semintele, lactatele, ouale si pestele. Toate aceste alimente contin si antioxidanti naturali. Totusi, clinicile de oftalmologie din Constanta trebuie sa cada de comun acord asupra unui tratament in cazul in care pacientul, indiferent de varsta, este afectat de vreo afectiune a ochilor.

You may also like...