Care este diferenta dintre perseverenta si incapatanare?

Cu ceva timp in urma, am fost implicat intr-o discutie in care a aparut acest subiect: Cand vine vorba de atingerea viziunii tale, care este diferenta dintre perseverenta si incapatanare ? De unde stim daca suntem perseverenti sau pur si simplu ne incapatanam?

Dupa ce m-am gandit, iata concluzia mea:

Perseverenta insista sa va atinga viziunea, dar ramaneti flexibil cu privire la modul de a ajunge acolo. Incapatanarea insista pe un anumit mod de a-ti atinge viziunea.

Diferenta ar putea parea subtila, dar este o mare diferenta. Daca perseverezi, esti hotarat sa-ti atingi viziunea, dar esti deschis sa te razgandesti despre cum sa ajungi acolo. Nu te obsedeaza de un anumit mod sau metoda. Nu presupui ca ideea ta actuala este cea mai buna. Sunteti dispus sa luati o alta ruta, daca este necesar, pentru a ajunge la destinatie.

Pe de alta parte, daca esti incapatanat, insisti ​​ca drumul tau este cel mai bun. Nu sunteti deschisi la o abordare diferita. Chiar daca apare o alta abordare mai promitatoare, nu esti dispus sa te razgandesti.

Inutil sa spun ca ceea ce ai nevoie este perseverenta , nu incapatanare.
Deci, cum putem evita capcana incapatanarii?

Ei bine, cred ca o mare cauza de incapatanare lipseste imaginea de ansamblu. Drept urmare, tratati un obiectiv intermediar ca obiectiv final. Uitati care este destinatia reala si urmariti un proxy.

Din acest motiv, claritatea este esentiala pentru perseverenta. Trebuie sa stiti care este obiectivul dvs. real. Trebuie sa va cunoasteti destinatia finala si sa nu o pierdeti niciodata din vedere. Aceasta are doua avantaje:

Va ajuta sa evitati distragerea atentiei pe parcurs si
Va permite sa recunoasteti o abordare mai buna atunci cand apare.
Pe langa faptul ca lipseste imaginea de ansamblu, o alta cauza a incapatanarii este increderea excesiva . Este posibil ca metoda dvs. sa fi functionat in trecut si presupuneti ca va continua sa functioneze in viitor. Dar, desigur, lumea se schimba si ceea ce a functionat in trecut poate deveni in curand invechit daca nu va schimbati.

In concluzie, aici trebuie sa aveti perseverenta, dar nu incapatanare:

Tineti cont de destinatia finala, continuati sa va indreptati catre aceasta, dar fiti dispus sa luati o noua ruta, daca este necesar.

You may also like...