Care este propria ta definitie a succesului?

Cred că aceasta este una dintre cele mai importante întrebări pe care cineva le-ar putea întreba. De ce? Deoarece modul în care trăim este foarte determinat de definiția noastră de succes. Fie conștient, fie inconștient, întotdeauna luăm decizii bazate pe definiția noastră de succes.

De exemplu, dacă definiția dvs. de succes este bogată, atunci veți lua decizii care vă fac mai bogate, chiar dacă uneori aceasta înseamnă a sacrifica alte lucruri, cum ar fi familia ta.

Fiecare dintre noi are deja o definiție a succesului, indiferent dacă ne dăm seama sau nu. Pentru a vă ajuta să aflați acest lucru, închideți-vă ochii pentru o clipă și imaginați-vă cum arată o persoană de succes. E bogat? E renumit? Are o limuzină? Are o mulțime de prieteni? Ei bine, indiferent ce este, aceasta este definiția ta de succes. Aceasta este imaginea pe care o cauți pentru a vă face succes.

Un alt mod de a afla definiția dvs. de succes este să menționați numele. De obicei, avem modele de modele ale celor care credem că au succes. Vrem să fim ca ei. Urmați acești doi pași:

Scrieți nume (sau poate fi și un singur nume, depinde de dvs.) de persoane pe care credeți că le-ați reușit.

Răspundeți la această întrebare: ce caracteristică au acestea și care te face să crezi că au succes? Vă rugăm să scrieți doar o caracteristică. Dacă vă gândiți la mai multe caracteristici, încercați să găsiți unul care să le poată rezuma pe toate.

Răspunsul dvs. la pasul 2 este definiția dvs. de succes.

Ok, acum ai definiția ta de succes. Deci, care este problema?

Ei bine, problema este că uneori definiția noastră de succes nu se potrivește cu principiile noastre. De exemplu, principiile noastre pot spune că succesul nu este măsurat prin bani. Cu toate acestea, din exercițiul de mai sus putem constata că definiția noastră de succes este de fapt „bogată”.

O asemenea neconcordanță înseamnă că modul în care trăim este diferit de principiile noastre (pentru că, așa cum menționez mai sus, modul în care trăim este foarte determinat de definiția noastră de succes). Din moment ce principiile noastre sunt ceea ce noi credem ca fiind adevărul, de fapt ar trebui să trăim conform lor. A trăi diferit de principiile noastre înseamnă că nu ne urmăm inima și conștiința. Nu există nici o cale să putem avea o viață împlinită în acest fel.

Ce ar trebui să faceți dacă se întâmplă acest lucru? Modificați-vă definiția succesului pentru a vă conforma principiilor. Redefiniți-vă definiția succesului. Faceți-o aliniată cu principiile dvs. Definiția succesului dvs. ar trebui să respecte principiile dvs. și nu invers.

Desigur, este mai ușor de zis decât de făcut. Adesea, definiția noastră de succes a fost înrădăcinată în mintea noastră că ne întoarcem la ea în mod inconștient. S-ar putea să ne amintim de noua noastră definiție pentru câteva zile doar pentru a reveni inconștient la cea veche mai târziu.

De aceea este important să aveți timp de reflecție regulat. Timpul tău de reflecție este momentul în care trebuie să îți aliniezi viața cu principiile tale. E timpul să verificați dacă ați urmat inima sau nu.

You may also like...