Cariera lui Michael Phelps este in pericol

Multiplul campion olimpic la natatie, americanul Michael Phelps se afla intr-un punct critic al carierei. Dupa ce duminica un tabloid englezesc a publicat o poza in care acesta fuma cannabis, inotatorul si-a recunoscut vina si si-a cerut scuze pentru comportamentul sau, anunta The Times.

Castigator a opt medalii de aur la Olimpiada de la Beijing, Phelps a declarat: “Am 23 de ani si, in ciuda succeselor pe care le-am avut in piscina, m-am purtat imatur si neadecvat. Promit fanilor si publicului ca nu se va mai repeta.” Din pacate pentru Phelps, s-ar putea ca o data (fotografiat) sa fie de-ajuns. Cannabisul se afla pe lista substantelor dopante, interzise de catre Agentia Mondiala Anti-dopaj. Cu toate acestea, pana acum, americanul a trecut cu brio de toate testele organizate de Agentie, ba chiar, la Olimpiada din acest an, a fost si imaginea unei campanii impotriva doparii.

Desi, din punct de vedere sportiv Phelps mai are sanse, putand invoca faptul ca marijuana nu ii imbunatateste performantele sportive, din punct de vedere al imaginii si, implicit, al publicitatii, lucrurile nu prea au cum sa se rezolve. In prezent, inotatorul american este imaginea a numeroase companii, printre care se numara Speedo, Mazda, Omega si Hotelurile Hilton (de-aici se pot naste diferite teorii, orice asociere intre Hilton si marijuana atragand dupa sine inca un nume). Fiecare dintre acesti sponsori – care-i aduc lui Phelps aproximativ 7 milioane de dolari – are cate o clauza in contract care ii permite terminarea imediata a acestuia, in cazul unui scandal public. Specialistii spun ca astazi va fi una dintre cele mai proaste zile pentru Michael Phelps, asteptandu-se ca multe contracte sa se rupa.

smart guess: Phelps este indiscutabil unul dintre marii sportivi ai planetei. Se pare ca poza respectiva a fost facuta in noiembrie, deci dupa Olimpiada. Stiu ca e in contradictie cu parerea multora, dar eu nu cred ca a gresit. Nu a incalcat legea. Era in timpul sau liber, nu in mijlocul vreunei competitii. Venea dupa cea mai grea si mai importanta vara a vietii lui. E normal sa se relaxeze. Din pacate, cred ca aceasta relaxare o sa-i zguduie serios bugetul. Sau ar putea sa inceapa sa-si caute sponsori in Jamaica.

 

You may also like...