Cat de eficiente sunt panourile solare nepresurizate?

Panourile solare au devenit o alegere profitabila pentru foarte multi proprietari care vor sa investeasca intr-un sistem de energie electrica individual si modern, mult mai avantajos decat metodele traditionale.

Cu toate acestea, exista mai multe optiuni de panouri solare, ceea ce inseamna ca trebuie sa analizezi cu grija ce anume ti se potriveste in raport cu propriul consum si cu nevoile individuale. In functie de alegerea facuta, investitia poate fi amortizata mai repede. Printre criteriile foarte importante in ceea ce priveste montarea unor panouri solare se afla atat dimensiunea sau rezistenta unui acoperis, cat si pozitionarea casei.

Toti acesti factori contribuie la imbunatatirea consumului de energie electrica, folosind resursele naturale nelimitate si incurajand comportamentul ecologic si responsabil al fiecarui locuitor.

Probabil ca ai auzit de panourile solare nepresurizate, care aduc beneficii multiple la costuri reduse. Insa, ce anume le face atat de eficiente, incat sa merite sa iti montezi unele cat mai curand? Iata ce am aflat despre cum functioneaza si despre ce beneficii aduc acestea:

Cum functioneaza?

Specialistii recomanda atasarea unor panouri solare nepresurizate pe partea inclinata a acoperisului, astfel incat suprafetele acestora sa aiba orientare sudica. In functie de inclinatie, razele de soare sunt captate pe intreaga perioada a zilei sau doar in anumite momente, cum ar fi dimineata si la pranz in cazul panourilor cu orientare sud-estica. Acestea sunt alcatuite din tuburi vidate conductoare, care functioneaza la capacitate optima in sezonul cald. Capteaza lumina si o transforma in curent electric, care poate fi folosit la incalzirea apei menajere, functionand pe baza unui flotor.

Care este eficienta panourilor solare nepresurizate?

oferte la panouri solare nepresurizateChiar daca acestea au costuri reduse fata de celelalte alternative de pe piata, reprezinta o sursa ecologica si eficienta pentru a incalzi apa menajera, asigurand necesarul de 100% pentru perioada verii. Inlocuiesc cu brio functiile unui boiler sau a unei centrale termice, facand utilizabila apa de la robinet atat pentru necesitati casnice, precum spalatul rufelor sau al vaselor, cat si pentru imbaiere sau dus.

Sistemul care are la baza panouri solare nepresurizate este indicat pentru caminele cu un consum moderat de energie si de apa, oferind eficienta unei tehnologii moderne independente de reteaua electrica a casei. Captarea luminii presupune utilizarea la maximum a unor resurse gratuite si nelimitate pe timpul zilei, aducand beneficii nu doar proprietarilor, ci si mediului inconjurator.

Necesarul de apa este acoperit pentru intreaga perioada a anului, in sezonul rece fiind vorba despre un procentaj de 60% sau de 80%. Este alegerea celor care vor sa investeasca intr-un sistem usor de mentinut si de montat, care aduce numeroase avantaje la costuri reduse. Cei de la panourisolare.com iti stau la dispozitie cu oferte pentru intreaga gama de panouri solare, iar preturile la modelele nepresurizate variaza intre 1000 si 1800 de lei, in functie de capacitate.

Asadar, daca vrei sa faci o investitie sigura si de durata, recomandarea noastra este sa iei in considerare panourile solare nepresurizate.

You may also like...