Cat de important este sa citim – II

Acesta este motivul pentru care este util sa cititi chiar si carti aparent fara legatura cu domeniul dvs. Nu veti gasi un raspuns direct acolo, dar va poate ajuta sa va puneti intrebari bune la care nu va puteti gandi altfel.

De exemplu, sa spunem ca citesc o carte despre fizica. Inutil sa spun, nu voi gasi acolo niciun raspuns la problema mea de afaceri. Dar s-ar putea sa citesc despre un anumit fenomen de fizica care ma face sa ma gandesc: „Hei, si daca incerc sa fac ceva similar in afacerea mea?”

Lectura iti deschide mintea catre perspective noi. Aceste perspective noi te determina sa pui intrebari bune. Aceste intrebari bune va vor conduce la raspunsuri bune.

Din acest motiv, cred ca citirea este esentiala daca sunteti lider. S-ar putea sa va inconjurati de experti in domeniile lor, dar daca nu le puneti intrebarile corecte, nu veti realiza potentialul lor deplin. A veni cu raspunsuri bune poate fi responsabilitatea lor, dar a veni cu intrebari bune este responsabilitatea dvs. ca lider.

Acelasi principiu se aplica pentru a fi un lider fata de tine insuti. Daca doriti sa va dati seama de potentialul dvs. maxim, trebuie sa va puneti intrebari bune. Citirea te poate ajuta sa gasesti acele intrebari.

You may also like...