Ce este fericirea? O definitie a fericirii

Fericirea este ceva ce toata lumea isi doreste. Oameni diferiti ar putea folosi cuvinte diferite pentru asta, dar toata lumea vrea sa duca o viata fericita.
Dar ce este fericirea? Cum l-ati defini?

Aceasta este o intrebare importanta, deoarece definitia dvs. despre fericire va va influenta deciziile si actiunile.

O conceptie gresita obisnuita este de a defini fericirea cu ceva extern, cum ar fi o abundenta de bunuri. Ei cred ca, daca vor avea mult, vor fi fericiti. Dar acest fel de fericire este trecator. S-ar putea sa fii fericit pentru o clipa, dar apoi dispare. Veti avea nevoie de un alt eveniment extern pentru a va bucura din nou. Este o calatorie fara sfarsit. De aceea cred ca nu este calea spre o fericire durabila.

Cum ar trebui sa definim fericirea atunci?

Pe baza a ceea ce am invatat de-a lungul anilor, iata cum as defini fericirea:

Fericirea este sa poti trai fidel cu tine insuti si sa-ti realizezi potentialul.

Exista doua parti in aceasta definitie. Prima parte este sa traiesti adevarat pentru tine. Inseamna sa traiesti intr-un mod care sa fie in concordanta cu valorile tale. Faci lucruri care rezoneaza cu inima ta. Iti traiesti viata, nu viata altcuiva.

A doua parte este realizarea potentialului tau. Inseamna sa iti poti folosi si dezvolta talentele pentru a contribui la cauza ta. Nu va folositi doar unele dintre talentele voastre ici si colo; le folosesti pe deplin. De asemenea, aveti ocazia sa va imbunatatiti.

Cu aceste doua parti la locul lor, veti avea o viata implinita. Zilele tale vor fi semnificative. Vei fi incantat de zilele tale. Poti sa dormi noaptea simtindu-te bine in legatura cu contributiile tale. Aceasta, dupa parerea mea, este fericirea.

You may also like...