Ce este un ping si cum afecteaza jocurile online

Ping masoara duratanecesara computerului sau dispozitivului de joc pentru a strange megabit-uri de date de pe serverele de internet situate oriunde in lume. Ping este semnalul real trimis pentru a colecta si transfera date de pe servere. Acesta este, de obicei, un proces rapid, care nu conteaza mult pentru mediul navigabil web, dar ping-ul lent este o nemesis a jucatorilor.

Deci de ce conteaza ping-ul? Pe scurt, determina daca experienta dvs. de joc este distractiva sau frustranta. Ceilalti jucatori cu care joci depind de ping-ul tau, deoarece determina cat de rapid iti faci miscarea in joc si, la randul tau, cat de repede fac ei. Daca aveti un ping bun si oponentul nu, este mai probabil sa va indreptati catre castig.

Unele jocuri video populare care se bazeaza pe conexiunea rapida la internet includ Fortnite, Overwatch, Rocket League si League of Legends.

De exemplu, daca joci un joc de lupta royale precum Fortnite, supravietuirea depinde de abilitatea ta de a ataca alti jucatori si de a-ti apara propriul personaj. Ping-ul lent ar putea sa te impiedice sa vezi un adversar cu suficient timp pentru a acoperi o secunda, ceea ce inseamna ca ramai cateva cadre in urma si pierzi viata. Si daca ping-ul adversarului tau este mai rapid decat al tau, poate fi aproape imposibil sa te aperi de atacuri.

Termenul „ping” a fost inventat in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, cand submarinele au trimis semnale sonare altor submarine, ca masuratoare a distantei lor unul de celalalt. Acest semnal a facut un zgomot real „ping”.

Deci, care este nivelul ideal de ping? Ping-ul se masoara in milisecunde (ms) si cu cat ping-ul dvs. este mai aproape de zero, cu atat este mai bine. Un ping sub 20 ms este foarte bun, iar putin sub 100 ms este mediu. Daca aveti ceva peste 150 ms, veti detecta intarzieri in experienta dvs. de joc, cum ar fi intarzierea sau inghetarea.

You may also like...