Ce greseli facem atunci cand utilizam masina de spalat?

Masina de spalat este un aparat electrocasnic ce nu trebuie sa lipseasca din nicio locuinta. O folosim in fiecare saptamana, insa nu stim ca, de multe ori, facem anumite greseli in ceea ce priveste utilizarea ei. Specialistii au realizat recent un studiu, care a demonstrat faptul ca una din trei masini are nevoie de reparatii, inca in primii 6 ani de utilizare.

 

Greseli frecvente in utilizarea masinii de spalat

 Putem sa avem chiar si cea mai buna masina de spalat, aceasta tot se confrunta cu anumite probleme in cazul in care nu o utilizam asa cum trebuie. Inainte sa ne dam mari experti in astfel de aparate, ar trebui sa avem in vedere o serie de reguli nescrise, pe care trebuie sa le respectam si sa nu repetam greseli precum:

 Umpli cuva cu haine – masina de spalat nu trebuie burdusita cu haine, chiar daca face parte din categoria acelor masini de spalat cu uscator, pentru ca, in cazul acesta cuva se va balansa intr-un mod foarte dur, care va duce la uzarea materialului, care se va strica mult mai repede. Hainele trebuie impartite in asa fel incat sa aiba libertate; in felul acesta se vor spala si mult mai bine.

 Nu o asezi pe suprafata corespunzatoare – toate tipurile de masini de spalat, inclusiv acele masini de spalat cu uscator, trebuie plasate pe o suprafata plana, pentru ca, in ciclul de stoarcere ea se balanseaza in exces, iar suprafata trebuie sa impiedice defectarea anumitor piese, care, in felul acesta, se vor uza mult mai repede.

 Nu folosesti produse anticalcar – utilizatorii trebuie sa inteleaga ca acesta nu se incadreaza in categoria mofturilor pentru ca procesul de ingrijire a masinii de spalat este foarte important. De aceea, specialistii ne incurajeaza sa folosim produse anticalcar, mai ales in cazul in care locuim in zone ce furnizeaza apa cu o duritate ridicata.

 Nu profiti la maximum de avantajele dispozitivului – exista anumite persoane care folosesc detergent normal si care nu profita de beneficiile unui dispozitiv performant, gandindu-se cum aleg o masina de spalat care sa fie performanta, fara sa isi dea seama ca, de fapt, problema este la ei. De aceea, aleg programe scurte si temperaturi normale, care doar improspateaza hainele, fara sa le igienizeze. Pentru o curatare perfecta, este cazul sa optam pentru programe mai lungi si temperaturi foarte ridicate, care sa ne asigure de faptul ca hainele sunt igienizate si curate.

 Combini lenjeria intima cu sosetele – mai ales in cazul in care optati pentru temperaturi mici, bacteriile de pe sosete pot ajunge cu usurinta pe lenjeria intima si va pot afecta sanatatea. De aceea, este foarte important ca ele sa fie separate inainte de spalare.

 Folosesti prea mult detergent – exemplele de masini de spalat, pe care le gasiti listate pe www.topmasinidespalat.ro sunt dotate cu recipiente speciale pentru dozare, care va permit sa folositi cantitatea optima de detergent. In cazul in care folositi prea mult, exista riscul ca pe tesatura sa se formeze o pelicula, care, in timp, va distruge materialul.

You may also like...