Ce stie sa faca un robot de bucatarie?

Taie, feliaza, marunteste, amesteca, sunt multe lucruri pe care le face robotul. Imi pare a fi unul dintre cele mai versatile electrocasnice mici din bucataria mea. Pana sa-l cumpar nu stiam ca poate fi atat de util, acum nu pot sta fara el.

Ori de cate ori vreau sa-mi fac repede un mic dejun rapid sau sa scurtez din timpul pierdut pe taierea legumelor pentru vreo reteta, ma gandesc ca am un robot de bucatarie ce imi face viata mai usoara.

Trebuie sa recunosc ca se intampla rar sa schimb lamele robotului, nu folosesc des alte accesorii in afara de unul singur care era si preinstalat. In conditiile in care in majoritatea situatiilor folosesc robotul pentru a face aceleasi mancaruri, mi-e suficient sa am doar acea lama de maruntire.

Entuziasmul de la inceput m-a fortat sa testez toate accesoriile si sa vad in timp cam de ce poate fi capabil robotul asta, daca tot am dat banii pe el, iar concluzia mea, bazata pe experienta si nu pe informare, este urmatoarea:

  1. Preparara aluatul pentru paste fainoase: n-as fi crezut nici eu, dar da, pot face paste cu robotul, chiar foarte usor.
  2. Poate face carne tocata: e mai simplu, mai sigur si mai ieftin sa toci carnea cu robotul. Doar o tai in bucati mai mici, o congelez pana cand marginile se intaresc putin si apoi o pun in robot.
  3. Preparara sosuri: unica mea experienta cu sosurile a fost atunci cand voiam sa gatesc paste si nu aveam sos, dar aveam rosii si condimente, asa ca am facut un sos de rosii proaspat si foarte bun la gust.
  4. Face maioneza: intotdeauna n-am avut acel gram de indemanare care sa ma ajute sa fac o maioneza buna. Evident ca robotul o poate face mai bine.
  5. Razuie branza sau cascaval: imi place acest topping, dar e migalos sa razui branza de fiecare data si e si mai dificil sa cureti o razatoare dupa ce termini. Din moment ce stiu ca robotul il folosesc la prepararea mai multor lucruri la fiecare masa, sunt mult mai impacat cu ideea de a-l curata dupa.
  6. Marunteste legume si fructe: imi plac salatele, dar imi place si mai mult ideea de a fi usor de obtinut, drept pentru care folosesc robotul.

Acestea ar fi doar cateva dintre capabilitatile pe care am apucat sa le testez la al meu robot de  bucatarie. Cand mi se va ivi ocazia, voi incerca si alte “retete”. Pana una-alta, luati-va si voi unul de aici.

You may also like...