“Cea mai fericita fata din lume” premiat la Berlin

Debutul in lungmetraj al regizorului roman Radu Jude, Cea mai fericita fata din lume, a castigat premiul C.I.C.A.E. (Confederation Internationale des Cinemas d’Art et d’Essai) pentru sectiunea Forum a Festivalului International de Film de la Berlin, relateaza Mediafax. Aceasta premiere reprezinta o buna recomandare pentru distribuitorii din intreaga lume. De altfel, pelicula a fost deja achizitionata de Pyramide Distribution pentru piata franceza.

Filmul lui Radu Jude spune povestea unei tinere castigatoare la o promotie a unei bauturi racoritoare. Potrivit site-ului festivalului, Cea mai fericita fata din lume are marea calitate de a “distra spectatorii, pastrandu-si, totusi, inaltele idealuri artistice”.

La Berlin, filmul a fost reprezentat de Radu Jude, Ada Solomon, producatoarea filmului, Andreea Bosneag, actrita din rolul principal, Catalin Cristutiu, monteurul filmului, si Augustina Stanciu, coscenarista peliculei.

In Romania, Cea mai fericita fata din lume va rula pentru prima oara in martie, in cadrul festivalului B-EST, urmand sa aiba premiera oficiala in toata tara pe data de 8 mai.

Marele castigator al Ursului de Aur este filmul peruan La teta asustada, regizat de Claudia Llosa. O alta productie romaneasca, Katalin Varga a fost premiata la Berlin cu Ursul de Argint pentru sound design.

smart guess: E un inceput bun. Daca nu ma insel, sunt primele premii romanesti de anul acesta la festivalurile mari. Speram ca vor urma multe altele de-acum incolo pentru ca, asa cum am mai zis, se anunta o recolta buna anul asta.

 

You may also like...