Cele 5 informatii esentiale pe care trebuie sa le cuprinda asigurarea RCA

Stim deja faptul ca asigurarea tip RCA reprezinta o polita obligatorie pe care trebuie sa si-o asume toti soferii ce detin un autoturism inregistrat sau unul inmatriculat. Exceptand scopul ei propriu zis si anume acela de a furniza despagubiri tertelor persoane care au fost afectate in mediul rutier din cauza unui anumit sofer, persoanele care ajung sa incheie o astfel de polita trebuie sa constientizeze importanta detaliilor cuprinse in acest act, fiind deosebit de atente la maniera in care ii completeaza campurile.

De asemenea, pentru ca vorbim despre o polita obligatorie, preturile existente pe piata se adreseaza numeroaselor categorii de soferi, diferentele intre acestia realizandu-se in functie varsta proprietarilor, dar si de experienta sau tipul vehiculului pe care acestia il conduc. Pornind de la aceasta premisa, pentru a alege un RCA ieftin nu este de ajuns sa cereti sfatul unei singure companii de asigurari, ci trebuie sa apelati la transparenta aplicatiilor de calcul asigurari existente in mediul online, precum calculatorul RCA – asta pentru a va asigura de faptul ca ajungeti fata in fata cu oferte actualizate, obiective, potrivite pentru orice tip de buget.

Iar pentru ca termenii de natura financiara sunt usor de pus la punct, noi ar trebui sa ne orientam atentia asupra detaliilor constitutive pe care trebuie sa le infatiseze polita RCA , tocmai pentru a ne asigura de faptul ca urmeaza sa intram in posesia unui act complet functional. Astfel, specialistii in domeniul asigurarilor ne ofera sfaturi pretioase referitoare la informatiile care ar trebui sa fie cuprinse in desfasurarea aceste polite, dupa cum urmeaza:

Informatii cuprinzatoare asupra partilor implicate in contractul de asigurare – acestea vizeaza in mod direct atat autenticitatea si autorizatia asiguratorului, cat si identificarea proprietarului. Pentru ca polita RCA sa fie valida, toate datele completate trebuie sa fie reale si explicite.

Nu ignorati limitele de despagubire admise – in prezent, cifrele maxime pe care trebuie sa le aveti in vizor se raporteaza la doua categorii de despagubiri. Provocarea unor daune materiale se poate solda cu o despagubire de maximum 1 milion de euro, in timp ce daunele sociale, respectiv decesele si vatamarile corporale se pot ridica la un prag de 5 milioane de euro.

Fiti foarte atenti la perioada de valabilitate a politei – in momentul in care purcedeti la semnarea acestei polite aveti la indemana numeroase perioade de valabilitate, incepand cu minimul de o luna – interval ce se adreseaza preponderent autoturismelor supuse inmatricularii in peisajul autohton, urmand ca acelea inmatriculate de drept in Romania sa se incheie pe o perioada ceva mai indelungata, cuprinsa intre 6 si 12 luni.

Identificarea datelor tehnice si verificarea clasei bonus – malus. Pentru a indeplini aceata cerinta sunt trebuincioase documentele de identificare ale autoturismului in cauza, dintre care putem aminti talonul sau fisa de inmatriculare. Datele care trebuie sa fie identificate sunt reprezentate de numarul de inregistrare al vehiculului, dar si seria sa de sasiu.

Nu uitati sa verificati statele in care asigurarea RCA isi pastreaza valabilitatea. Aici extinderea depinde de preferintele fiecarui sofer in parte, in functie de tarile pe care acesta preconizeaza ca le va vizita in viitorul apropiat. Singurul sfat al specialistilor se raporteaza la optiunea pentru un pachet RCA + CASCO de la aceeasi firma de asigurari, asta pentru ca extinderea politei CASCO intr-o tara straina poate atrage dupa sine un cost adiacent de minimum 30 de euro. Daca mizati pe un pachet integral de servicii, tariful acesta devine inexistent.

You may also like...