Cele două niveluri în optimizarea vieții tale

Numele acestui site este AltScream. În consecință, misiunea de aici este optimizarea vieților. Vreau să-mi optimizez viața și să împărtășesc ceea ce învăț cu tine. Aș dori, de asemenea, să învăț cum îți optimizezi viața. Scopul final este ca toți să ne atingem întregul potențial.

Cum ne putem optimiza viața atunci?

Ei bine, cred că există două niveluri în optimizarea vieții: macro și micro. Macro se ocupă de direcția generală a vieții tale, în timp ce micro se ocupă de viața ta de zi cu zi. Se completează reciproc. Aveți nevoie de amândouă pentru a vă optimiza viața.

Dacă te pricepi la macro, dar nu la micro, te-ai mișca încet. Știi unde mergi, dar nu ești eficient în a ajunge acolo. Pe de altă parte, dacă ești bun la micro, dar nu la macro, te-ai mișca rapid, dar în direcția greșită! Aveți nevoie de amândoi pentru a merge mai repede în direcția corectă.

Deși ambele sunt importante, dacă ar trebui să aleg, aș spune că macro-ul este mai important decât micro-ul. De ce? Pentru că este mai bine să vă deplasați încet în direcția corectă decât să vă deplasați repede într-o direcție greșită! Ați ajunge totuși mai aproape de destinație. Ai fi tot mai aproape de viața pe care ți-o dorești.

Din păcate, mulți oameni acordă mai multă atenție micro decât macro. Citesc sfaturi despre productivitate pentru a-și face zilele mai productive, dar nu petrec mult timp gândindu-se la imaginea cea mai mare din viața lor. Drept urmare, sunt eficiente, dar își pierd direcția și sensul.

Ar trebui să petreci timp gândindu-te la macro-ul tău. Iată câteva întrebări pe care trebuie să le meditați:

Știu unde se duce viața mea?

Sunt mulțumit de direcția vieții mele?

Am un sens al scopului în tot ceea ce fac?

Am o cauză care contează pentru mine și îmi motivează acțiunile?

Sunt sigur că nu voi avea regretele pe viață?

Nu sunt întrebări la care ar trebui să răspundeți în grabă. În schimb, ar trebui să vă gândiți la ele în mod constant pe măsură ce treceți prin viață. Sugestia mea este să îți scrii gândurile într-un jurnal. În timp, ai vedea că gândurile tale se dezvoltă și vei obține o mai bună claritate.

Tu ce crezi? Simțiți-vă liber să vă împărtășiți gândurile în comentarii.

You may also like...