Chiar vine Salman Rushdie în România?

După ce acum câteva zile a fost anunţată venirea Angelinei Jolie în ţărişoara noastră, iată că o alta celebritate (de alt calibru, ce-i drept) este foarte aproape de a vizita România. Conform Mediafax, există mari şanse ca, în noiembrie, editura Polirom să îl aducă la Bucureşti pe controversatul scriitor Salman Rushdie.

Unul dintre cei mai apreciaţi eseişti şi romancieri contemporani, Rushdie este condamnat la moarte de către ayatollahul Khomeini şi, în acelaşi timp, Cavaler al Imperiului Britanic. Britanicul de origine indiană, nominalizat al Man Booker Prize 2014, a stârnit furia lumii islamice în 1988, atunci când a publicat Versetele Satanice. Cartea a fost catalogată drept blasfemie în Islam, fapt ce este pedepsit cu moartea.

Potrivit Cotidianul, prezenţa scriitorului în România este foarte probabilă, Oana Boca, directorul de imagine al Polirom, declarând că editura se află în discuţii avansate cu Salman Rushdie. „Oricât de neobişnuit ar părea, prezenţa lui Salman Rushdie la Bucureşti este un gest de normalitate: unul dintre cei mai importanţi scriitori ai momentului vine să se întâlnească cu cititorii din România”, a mai declarat Boca.

smart guess: Rushdie ar fi cu siguranţă unul dintre cei mai mari scriitori străini care au vizitat colţul ăsta de lume. Pe de altă parte, grija mare, ca omu’ asta chiar trebuie sa fie protejat ca un presedinte. Vă mulţumim!

UPDATE: intre timp, Salman Rushdie a confirmat vizita in Romania, intre 23-26 noiembrie.

 

You may also like...