Circumstanțele morții lui Hitler sunt din nou sub semnul întrebării

Există de-a lungul istoriei câteva evenimente despre care, indiferent de câți ani au trecut de la producerea lor, încă se mai discută și ale căror enigme încă se mai analizează. Moartea dictatorului Adolf Hitler se află pe lista acestor subiecte mai mult sau mai puțin delicate. Așadar, după ce părea că toată lumea a căzut de acord asupra faptului că nazistul vegetarian s-a sinucis, alături de Eva Braun, într-un buncăr, un grup de cercetători americani a descoperit că nici această teorie nu se bazează pe prea multe dovezi.

Potrivit Cotidianul, Nick Bellantoni, de la Universitatea Connecticut, a analizat fragmentul de craniu găurit de glonț ce se presupune că i-a aparținut lui Hitler și a ajuns la niște concluzii cel puțin interesante. Pe scurt, se pare că rămășițele considerate a fiind ale dictatorului aparțin, de fapt, unei femei. ”Osul este foarte subțire; cele de bărbați tind să fie mai robuste. De asemenea, suturile care unesc oasele craniene par să corespundă unei persoane de 40 de ani”, a explicat Bellantoni pentru The Guardian. La 30 aprilie 1945, Hitler avea 56 de ani. Craniul nu poate să fie nici al Evei Braun deoarece, în aprilie 1945, atunci când se presupune că a murit alături de Hitler, ea avea 33 de ani și niciun raport nu vorbește despre sinuciderea ei prin împușcare.

Nick Bellantoni a putut analiza craniul într-o clădire a Arhivelor de Stat ale Federației Ruse. Inițial, Adolf Hitler și Eva Braun au fost incinerați în fața buncărului în care fuseseră găsiți. La doar o lună după, o echipă de medici legiști ruși a deshumat ceea ce se credea că este cadavrul dictatorului nazist, atunci constatându-se că din craniul acestuia lipsea un fragment, cel mai probabil din cauza focului de armă. Un an mai târziu, bucata lipsă a fost găsită la ordinul lui Stalin, care nu era încă sigur de moartea lui Hitler.

smart guess: Potrivit lui Nick Bellantoni, moartea dictatorului rămâne un mister. Probabil că profesorul din Connecticut nu are voie să spună tot ce știe. E clar, însă, pentru toată lumea că și Adolf are un loc pe Insulă, undeva între 2Pac, Ceaușescu și Elvis.

 

You may also like...