Colours and liquors

Hola amigos! Muchachos e chiquitas 🙂 , astazi va voi introduce in lumea culorilor si licorilor mexicane! Rosu, galben violet, albastru, auriu, argintiu, (name your favorite strong colour here). Le regasim si in poncho-uri,

si in tot soiul de ornamente, briz-briz-uri, papusele, margele, bratari, cercei, pe care le mesteresc manutzele harnice si bronzate ale micutilor mexicani.

Cat priveste partea cu licorile, situtia este mai complexa decat am crede. Tequila merita un spatiu exclusiv si pana o sa gasesc timp sa va spun care e istoria cu ea, please meeeet the not so well known MEZCAL. Desi pare si ea o tuica, acolo, Mezcalul, o spirtoasa din maguya (un soi de agava), are chiar si un proverb al ei : “Daca tie-e rau, da un mezcal pe gat. Daca ti-e bine, da un mezcal pe gat!”Cred ca cei mai multi dintre voi au auzit de faptul ca pe fundul sticlelor de tequila poti gasi uneori un vierme 🙂 ! Ei bine, cititi bine aici si sa va intre bine in cap: nimic mai gresit! Mezcalul este bautura in care se lafaie (pe drumul lor catre viata de apoi, desigur) viermi si, mai nou, chiar scopioni. Ia aruncati un ochi aici:

Comprendes? Doar mezcalul si doar cel din Oaxaca este vandut la pachet cu una bucata vierme con gusano, cum ar zice mexicanii. Viermele este de fapt o larva care traieste in agava. Mai nou, unele companii mureaza in sticlele de mezcal una bucata scorpion. Dar mexicanii traditionalisti dau din mana a lehamite:”marketing american!”

You may also like...