Comentarii pe bloguri folosind cuvinte cheie. Pro sau Contra?

Eu sunt CONTRA acestei modalități de promovare pe care unii o folosesc, și în cele ce urmează am să vă și explic de ce, din punct de vedere SEO.

De ce sunt împotriva celor ce fac SPAM pe bloguri?

În primul rând, cei care folosesc această metodă cred că vor câștiga un keyword, lucru căruia îi susțin contrariul încă de la început. Pentru început, nu mă pot adresa unei persoane care se intitulează “Fier forjat”, “Balustrade din inox” sau “Vand masini”. Din punct de vedere SEO, beneficiile pe care le aveți de pe urma utilizării unor astfel de denumiri drept nume sunt foarte mici.

În cazul în care folosiți un nume real sau un nickname și articolul regăsit pe blogul respectiv, este apropiat sau de aceeași nișă ca site-ul vostru, automat relevanța este maximă și beneficiile sunt pe măsură.

În altă ordine de idei, să zicem că aș fi mai indulgent și cu aceste persoane care au nevoie de promovare și i-aș lăsa să folosească anumite keyword-uri ca și nume însă cu condiția de a face un comentariu relevant conținutului articolului respectiv. După cum probabil știți, vin sute de comentarii simple SPAM, cu un nume alcătuit din 2-3 keyword-uri, un email inventat și bineînțeles, un site ce are nevoie de vizitatori, și un comentariu banal “Da, așa e.”,  “Ai dreptate” etc.

Din start, se vede că este SPAM curat și garantat va ajunge la Akismet și direct in SPAM și probabil, acel IP banat definitiv și irevocabil.

Au spammerii vreo șansă? NU!

În concluzie, aviz amatorilor, nu încercați să faceți așa ceva deoarece majoritatea blogerilor care se respectă, nu vă vor aproba asemenea comentarii, mai ales dacă vor fi alcătuite din 2-3 cuvinte pe lângă subiect și nici încredere nu prea oferă acele cuvinte cheie deoarece acum, majoritatea se uită la destinația link-ului înainte să dea click.

Pentru cei care vor să afle mai multe detalii despre de ce nu este bine să folosiți keyword-uri în locul numelui în comentariile pe bloguri, citiți ce spun experții de la Google și alți specialiști în SEO aici:GoogleWebmastersCentral.

Voi ce părere aveți? Permiteți comentatorilor să folosească această “metoda”?

You may also like...