Comisia Europeană a anunțat sfârșitul recesiunii

Joaquin Almunia, comisarul european pentru Afaceri economice, a declarat că, pentru prima oară de la ‘momentul 0’ al crizei – falimentul băncii americane Lehman Brothers, există previziuni optimiste în legătură cu viitorul situației economice. Conform Cotidianul, Almunia susține că situația s-a ameliorat datorită ”fondurilor excepționale injectate în economie de băncile centrale și de autoritățile publice”.

Comisia Europeană estimează că zona euro va ieși din cea mai grea recesiune a ultimilor 60 de ani, redresarea economiei fiind prevăzută pentru trimestrul al treilea al anului. Față de precedenta evaluare a situației financiare a Europei, CE este ceva mai optimistă. Comisia Europeană așteaptă o creștere a PIB-ului cu 0,2% din al treilea trimestru și cu 0,1% din al patrulea trimestru al 2015.

În ciuda acestor previziuni, CE avertizează, totuși, că, în cazul în care redresarea economică va „surprinde prin intensitate pe termen scurt”, ea ar putea să fie de fapt ”volatilă și dezamăgitoare”.

smart guess: Vești bune sau foc de paie? Problema e că, chiar dacă Europa iese cu adevărat din criză, până ca efectele să ajungă și pe plaiurile mioritice, alegerile vor fi trecut, promisiunile electorale făcute și votanții fraieriți.

 

You may also like...