Concursuri online?

Concursurile online sunt o resursa cu potential pentru orice responsabil cu promovare sau consolidarea unui brand pe internet. Este una din metodele acelea foarte usora (cu o anumita cheltuiala in spate, bineinteles) prin care faci oamenii sa interactioneze pe site-ul tau, sa se ataseze si in final sa devina utilizatori fidel, ba chiar recunoascatori daca i-ai cinstit cu vreun premiu serios.

Numai ca in goana asta pot sa se insereze si escroci care, in numele unui premiu foarte atragator, sa se aleaga cu un trafic cat mai mare sau cu anumite actiuni dorite de el (colectarea unor date cum ar fi adresa de e-mail de exemplu sau multe altele). Acestia sunt nedoriti atat de organizatorii corecti de concursuri online cat si in mod evident de catre participantii la ele.

In primul rand concurentii sunt afectati direct pentru ca isi consuma energia si uneori chiar mai mult pentru a castiga o comeptitie unde premiul nu mai ajunge la ei. E logica dezamagirea lor.

Dar nu mai putin logic e si cazul in care organizatorii corecti de concursuri sunt interesati ca toate concursurile sa desfasoare corect (nu vorbim de cele proprii, ci pur si simplu de celelalte concursuri) pentru ca tepele contribuie la neincrederea cu care un concurs ar putea fi primit de catre targhetul caruia i se adreseaza.

Concursurile care ar putea fi teapa pot fi depistate, in linii mari, prin analizarea premiilor in raport cu cel care le ofera. Excluzand cazul in care avem un brand puternic in spate, cand un site iti ofera premiu o masina, te gandesti ce castiga el din asta. Te gandesti daca e capabil sa ofere cu adevarat premiul respectiv. Cum spuneam, un brand isi va permite mereu, ba mai mult, nu si-ar permite sa atraga pareri negative asupra lor, deci cu atat mai putin sa se gandeasca la o teapa. Un site mic, fara surse mari de finantare, probabil ca isi va permite sa ofere chestii relativ ieftine (vorbim de un telefon, de un iPod, de o carte, un tricou si asa mai departe). Facand o simpla analiza de genul acesta, sansa de a fi tepuiti scade!

You may also like...