Construirea unei pasiuni pentru învățarea pe tot parcursul vieții

Dacă există un lucru care vă poate ajuta să vă atingeți potențialul maxim, acesta este: o pasiune pentru învățarea pe tot parcursul vieții. Acest lucru poate face diferența între a-ți atinge potențialul maxim și a trăi doar o viață medie.

Din păcate, mulți oameni echivalează educația cu educația formală. Ei cred că trebuie să învețe doar în timp ce sunt în instituții academice. Drept urmare, își încetează educația după absolvirea lor. Cert este însă că autoeducarea este cea mai bună investiție pe care o puteți face asupra voastră. Benjamin Franklin a pus-o bine: Dacă un om își golește poșeta în cap, nimeni nu o poate lua de la el. O investiție în cunoștințe plătește întotdeauna cel mai bun interes.

Nu este suficient doar să știm că învățarea pe tot parcursul vieții este importantă; trebuie să aveți o pasiune pentru asta. Trebuie să fii dornic și motivat să înveți. Datorită internetului, avem resurse practic nelimitate pentru învățare. Ceea ce face diferența atunci este pasiunea ta. Cu cât ești mai pasionat, cu atât vei merge mai departe în călătoria ta de învățare.

Cum îți construiești pasiunea pentru învățarea pe tot parcursul vieții? Iată o cheie:

Realizați că există multe comori acolo care așteaptă să fie găsite.

Această atitudine este esențială. Dacă credeți că știți deja tot ce trebuie să știți, nu veți avea pasiune pentru învățare. De fapt, nu ai fi motivat să înveți deloc. Până la urmă, de ce să-ți pierzi timpul și energia pentru ceva de care nu ai nevoie?

Dar dacă crezi contrariul, dacă crezi că există comori acolo care așteaptă să fie găsite, vei fi dornic să înveți. Vei face tot posibilul să le găsești!

Comorile aici sunt lucruri care vă pot propulsa viața înainte, lucruri care vă pot duce viața la nivelul următor. De exemplu, ar putea exista anumite abilități care vă permit să vă construiți afacerea viselor voastre. Sau anumite cunoștințe care îți pot schimba perspectivele despre viață. Acestea sunt comori. Sarcina ta este să descoperi cât mai multe dintre ele!

Construiți o pasiune pentru învățarea pe tot parcursul vieții. Faceți din ea o bucurie să înveți. Vei fi apoi în drum pentru a-ți atinge potențialul maxim.

You may also like...