Cosmetizarea vehicului propriu: anevlope noi sau modele resapate?

Majoritatea persoanelor care se regasesc in situatia de a schimba anvelopele propriului autoturism cunosc o singura diferenta relevanta intre modele complet noi si versiunile resapate si anume pretul, ceea ce este insuficient pentru o alegere inteleapta, care sa se dovedeasca utila pentru o perioada indelungata de timp. In continuare va vom prezenta o serie de trasaturi particulare pentru fiecare model in parte, incepand cu anvelopele resapate, care se deosebesc decisiv prin intermediul greutatii.

Ele sunt mult mai grele decat componentele noi, deoarece se utilizeaza o banda de rulare adiacenta, lipita profesionist peste structura anvelopei vechi. In cursul acestui proces de utilizeaza o cantitate suplimentara de adezivi, care compenseaza calitatea scazuta a cauciucului folosit pentru reimprospatarea designului. Totusi, interesant este modul in care se stabilesc sansele ca o anvelopa uzata sa ajunga sa fie utilizata ulterior drept componenta resapata. In niciun caz aceasta atributie nu survine fiecarui set de anvelope care ajunge in cosul de gunoi, ci se selecteaza acele cauciucuri a caror eticheta atesta o data recenta de fabricatie.

De asemenea, se verifica eventualele semne de uzura, iar pe baza unei analize calitative se decide daca inlaturarea vechii benzi de rulare va deveni fatala pentru functionarea ei in componenta unui ansamblu viitor. Ulterior, se aplica pe suprafata sa un tratament menit sa curete eventualele impuritati, iar sub influenta unor temperaturi ridicate se aplica noua banda de rulare, alaturi de un strat lateral superficial de cauciuc. Astfel, nu se vor observa neregularitati din punct de vedere estetic, insa succesul unei astfel de tehnici este generat de apelarea la serviciile profesionale ale unui atelier renumit, o optiune accesibila fiind service Top Reconditionari.

Anvelopele noi sunt mult mai sigure din anumite puncte de vedere, avand in vedere faptul ca sunt eliminate eventualele probleme legate de echilibrarea cauciucurilor sau de lipsa etansarii perfecte. Achizitionarea unui produs nou implica in mod initial o investitie de anvergura, insa rata de amortizare este multumitoare pentru ca nu vom intampina alte costuri suplimentare, precum necesitatea unei cantitati adiacente de plumb pentru vizitele la vulcanizare. Beneficiile oferite de modelele noi de anvelope sunt generate configurarea cap – coada ce caracterizeaza constituirea unui astfel de ansamblu.

Spre exemplu, intr-un atelier auto exemplar, dotat cu echipamente de ultima generatie, precum service Top Wheels, aveti siguranta ca achizitionati componente realizate de la zero, ele fiind verificate in cele mai mici detalii inainte sa fie puse spre vanzare. Fiecare sofer este liber sa identifice solutia optima pentru autoturismul personal, optiunea pentru cauciucuri resapate fiind ideala pentru momentele in care dispuneti de un buget limitat, sau daca doriti sa efectuati o investitie provizorie, un exemplu elocvent fiind cumpararea anvelopelor de iarna. Pe de alta parte, achizitia cauciucurilor noi se poate solda cu o gaura destul de abrupta in bugetul lunar, insa puteti sa fiti siguri de faptul ca ati rezolvat o problema urgenta, care oricum nu pemitea amanare la nesfarsit.

You may also like...