Costul de oportunitate in timp – II

Problema este ca este usor sa iti petreci timpul fara sa te gandesti la costul oportunitatii. Este usor sa urmezi calea celei mai mici rezistente si sa faci ceea ce se simte bine in acest moment. Acesta este un mod sigur de a-ti pierde timpul pe termen lung. Desi acum te poate face sa te simti bine, nu te va ajuta sa iti realizezi intregul potential. Veti obtine doar fericire de moment, dar nu fericire autentica.

In schimb, iata ce ar trebui sa faci. Inainte de a face o activitate, intrebati-va: „Este cea mai buna utilizare a timpului meu? Ce altceva as putea face cu timpul? ” De exemplu, s-ar putea sa va ganditi sa petreceti seara la vizionarea unei emisiuni TV. Dar aici ar trebui sa va opriti si sa va intrebati: „Este cea mai buna utilizare a timpului meu? Ce altceva as putea face cu timpul? ” Apoi, veti putea veni cu alte idei, cum ar fi citirea unei carti sau lucrul la un proiect secundar.

Nu spun ca nu puteti avea timp de oprire. Desigur, trebuie sa va reincarcati bateria. Dar problema este ca este usor sa treceti peste bord. Puteti pierde ore pe zi in ceea ce nu aveti nevoie.

You may also like...