Cristi Puiu va juca rolul principal in viitorul sau film

Urmatorul film al lui Cristi Puiu, Aurora, primul dupa Moartea domnului Lazarescu, il va avea in rolul principal pe actorul debutant…Cristi Puiu. Cinemagia.ro relateaza ca regizorul nu a gasit un actor care sa-i inspire devotamentul si implicarea pe care el le simtea necesare, asa ca a decis sa isi asume aceasta partitura.

Aurora se anunta a fi, cel putin, interesant. Initial, titlul international al filmului era A Crime Story. De asemenea, regizorul a vorbit in trecut si despre faptul ca este fascinat de tentatia crimei si ceea ce determina nasterea acesteia in interiorul viitorului criminal. Putem, deci, deduce foarte usor ca filmul se va invarti in jurul unei astfel de dorinte de a ucide. Cu toate acestea, premisele scenariului ar anunta un alt fel de film: „Viorel isi incepe ziua stapanit de o neliniste inexplicabila. Fara sa caute sa-i afle sensul, se lasa purtat de evenimente si, condus mai degraba de hazard, strabate Bucurestiul de la un capat la altul, hotarat sa puna punct instabilitatii ce-i guverneaza existenta de ceva vreme incoace si care a inceput sa capete accente dureroase imediat dupa procesul de partaj. Viorel are 42 de ani, este divortat, are doua fetite de varsta prescolara si tocmai a demisionat din functia de referent de specialitate, inginer metalurg de la Griro S.A.”

Imi dau si eu cu parerea, ca orice om care are impresia ca a vazut destule filme incat poate vorbi despre ele, si cred ca vom avea de-a face cu o poveste mult mai personala decat titlul international ar lasa sa se inteleaga. Am impresia ca respectiva crima va ramane doar o intentie introvertita sau va avea un inteles usor diferit fata de ce ne-am astepta.

Filmarile pentru Aurora vor incepe vineri si, potrivit Cinemagia, daca totul va decurge conform planului si se vor termina la sfarsitul lunii aprilie, filmul va intra in carti pentru Festivalul de la Venetia.

smart guess: Alegerea lui Cristi Puiu de a-si asuma rolul principal este extrem de periculoasa si, in acelasi timp, curajoasa. De-a lungul istoriei cinematografiei, exista numeroase exemple de regizori-actori care si-au repartizat partitura principala. Exemplele pozitive ar fi Clint Eastwood sau Mel Gibson, iar cele negative sunt… mult mai romanesti.

 

You may also like...