Cu cât nevestele sunt mai educate, cu atât soții trăiesc mai mult

Următoarea știre poate atrage după sine o lungă listă de comentarii misogine. Cu toate astea, tot ea ne arată că, așa cum vă spunem de mult timp, viața noastră e în mâinile voastre, fetelor. Reuters zice așa: un studiu realizat de Institutul Suedez de Cercetare Socială dovedește că gradul de educație al nevestelor influențează durata de viață a partenerilor. Pe scurt, dacă avem nevestă cu două facultăți, ar trebui să trăim mai mult.

Reacția masculilor: pune mâna și învață, nu vreau să mor de tânăr.

Răspunsul femelelor: dacă mă superi, rămân repetentă.

Același  studiu arată că, în cazul femeilor, ceea ce prelungește durata de viață este poziția socială și cariera soților.

Reacția femelelor: Ai obținut promovarea aia de care tot vorbim de atâta timp? E ultima oară când îți zic, nu vreau să mor de tânără.

Răspunsul masculilor: Sigur că da. Singura problemă e că am primit salariul pe 4 luni în avans și i-am cheltuit ca să îți plătesc facultatea. Totuși, nu vreau să mor de tânăr.

De asemenea, o altă concluzie a suedezilor care au lucrat la acest studiu arată că riscul de a muri tânăr scade atunci când trăiești cu un partener.

smart guess: Am impresia că studiile de genul ăsta și concluziile lor nu vor fi niciodată pe placul nimănui. Chiar dacă nu oferă decât o ipoteză clară ce, la o scurtă analiză, se dovedește că nu acuză sau defavorizează, de fapt, pe nimeni, sunt convins că mulți reprezentanți ai speciei se vor simți jigniți de aceste rezultate. Până una alta, e clar că nu vrem să murim de tineri – ele învață, ei muncesc.

 

You may also like...