Cum iti poti satisface nevoile de nivel inferior mai devreme decat mai tarziu?

Cred ca exista o atitudine care te poate ajuta aici. Daca o aveti, veti satisface in curand nevoile de nivel inferior. Acea atitudine este multumirea. Cu multumire, va puteti satisface nevoile de nivel inferior mai devreme decat mai tarziu.

Lasa-ma sa explic. O nevoie a ta este satisfacuta atunci cand situatia ta actuala este mai mare sau egala cu asteptarile tale. In consecinta, exista doua modalitati de a satisface o nevoie:

Imbunatateste-ti situatia sau

Reduceti-va asteptarile

Multi oameni aleg prima optiune. Incerca sa-si imbunatateasca situatia pentru a-si satisface asteptarile ridicate. Din pacate, asteptarile tale raman rareori aceleasi. Cand intalnesti pe cineva mai „de succes” decat tine, asteptarea ta va creste. Ceea ce era de ajuns nu mai este suficient. Fericirea devine o tinta emotionanta.

Optiunea mai buna, cred eu, este sa scadeti asteptarile. In felul acesta realitatea ta iti poate atinge sau chiar depaseste in curand asteptarile. S-ar putea sa traiesti doar o viata simpla, dar esti fericit pentru ca nevoile tale sunt indeplinite.

Odata cu multumirea in loc, va puteti concentra pe autoactualizare si transcendenta. In loc sa va faceti griji pentru statut, va puteti concentra pe realizarea potentialului. In loc sa incerci sa tii pasul cu ceilalti, te poti concentra pe contributie. Vei trai apoi o viata fericita si implinitoare.

You may also like...