Cum a luat nastere un desert mirific – partea I

Și uite-așa a luat naștere desertul cu pere in sos de vin din care ați avut ocazia sa gustați săptămîna trecută! Ce torturi complicate, ce creme grele, ce foietaje alambicate? Un desert care în 45 de minute este în farfurie, iar din astea 45 … 30 de minute nu aveți ce face și puteți să scrieți pe blog.

Păi cît poate să dureze să iei 3 pere dintr-un soi aromat, coapte fix cît trebuie ca să se simtă un pic aroma, dar să fie incă ferme, să le cureți de coajă așadar și să le faci o poză ca să le pui pe blog? Nu vă pune nimeni să vă luați la întrecere cu Ratatouille, însă orice-ar fi mai mult de 3 minute nu durează! :-??

Vin roșu trebuie neapărat să avem în casă că nu știm cînd ne trebuie ceva alcool de calitate sa sărbătorim vreun eveniment (cum ar fi astăzi primul BD din blogosferă). Nu mult, cît să acopere cele 3 pere. Si nu din cel mai de soi … băubil să fie, pentru că să fim serioși, oricum urmează să-l fierbem și să punem tot soiul de mirodenii în el. Mirodenii am spus?! Am cîțiva candidați aici: scorțișoară, anason, cuișoare, nucșoară! Ratatouille recomandă numai două din toate astea și în cantități mici pentru ca altfel rătăcim aroma mai delicată de pară. Am vazut și variante cu portocale și lămîi puse cu tot cu coajă … ok … dar para rămîne in cazul ăsta o simpla umplutură!

You may also like...