Cum ma apar de spammeri ?

Inainte de a vorbi despre cateva modalitati prin care va puteti apara de spammeri trebuie sa spun ca astazi am avut si inca am probleme cu acestia. Cum ? Sub forma unor inregistrari de cont. Ma trezesc dimineata, deschid calculatorul, verific mail, intru pe director sa vad daca s-a inregistrat cineva si totul este ok iar spre susprinderea mea aveam vreo 60-70 de utilizatori inscrisi. Ma uit mai atent: toti sunt din strainatate si cu adrese de mail fictive.

Ce nu inteleg la acest gen de spam este cum ma poate afecta ? Atat directorul de articole cat si alte site-uri pe care le am ruleaza pe un server Xeon cu 12 Mb cache si toate cele! Deci exclud posibilitatea de vreun sabotaj doar ca sa raman fara host fiindca eu sunt propriul meu furnizor cu propriile mele resurse.

Oricum, trecand peste, ce fac pentru a preveni astfel de roboti care se inregistreaza pe site ? Montez un captcha ! Sistemul de captcha pe care l-am montat se pare ca este unul mai slabut pentru ca si acum se inregistreaza astia insa solutia vine odata cu instalarea unor functii care solicita din partea utilizatorului sa-si activeze contul prin mail. Daca acesta nu-si activeaza mail-ul: contul se sterge automat dupa o zi! Ca sa nu mi obosesc eu manuta sa dau delete…

Mare vrajeala nu-mi fac spammerii astia fiindca am resurse garla, insa a devenit mai mult orgoliu si cred ca zilele viitoare cand o sa am timp instalez un sistem captcha destept sa-i blochez pe toti.

Pana atunci…inregistrati-va ca-i moca!

You may also like...