Cum a pierdut Grigore cateva mii de euro pentru exces de sinceritate

Incepand de azi nu mai am televiziuni romanesti. Sau mai bine zis m-am decuplat de buna voie de la ele. Am trecut pe celalta antena unde am alte programe de satelit intre care nu e nici unul romanesc. Imi provoaca o stare de rau sa vad nu atat ce se intampla in Romania, cat cum arata televiziunile ca se intampla. Si in ce situatii ii pun pe oamenii cu care isi fac treaba!

Imi facusem un fel de tel din a tine treaza limba romana in casa ( mai ales pentru fetele mele) si cu ajutorul televiziunilor insa ce vad pe la televiziuni m-a facut sa renunt. Cel putin o perioada. Goana dupa audienta prin promovarea semi-analfabetelor de tipul Simona Senzual sau a tzatzelor de profesie cum este Mariana Moculescu, prin invitarea insistenta a “politicienilor” ca Madalin Voicu sa vorbeasca in cadrul unor dezbateri despre Uniunea Europeana ( varza!! desi, are dreptate o coleaga de-a mea care spune ca varza e un aliment sanatos, asa ca o astfel de comparatie e o jignire la adresa verzei).

Dar! Mi-a pus capac ultima editie a emisiunii “Dansez pentru tine” de acum cativa ani. Cand, fratilor, PRO TV-ul nu a facut altceva decat sa il linseze pur si simplu, mediatic, pe un baiat de 17 ani! Pentru cei care nu s-au uitat la emisiune: baiatul cu pricina, concurent in cadrul emisiunii, a fost inregistrat cu camera ascunsa in timp ce era provocat sa vorbeasca mai mult sau mai putin sincer despre cei implicati in proiect- adica Iuliana Luciu partenera lui de dans, coregraful ( habar n-am cum il cheama), si altii care ( spera interlocutoarea) ar mai fi picat in gura amaratului. In primul rand treaba asta cu camera ascunsa: ce procedeu jegos!! Adica merge gand te duci la un politician si vrei sa il suprinzi cu caltabosul in sacosa dar nu ca sa il distrugi pe un copil de 17 ani!

Ce credeti ca a facut Grigore ( ca asa il cheama): a luat-o in serios pe curioasa si i-a spus parerea lui sincera: Iuliana nu prea e actrita- “nici macar nu are studii”, spune Grigore. Si despre coregraf a zis ceva “cu sinceritate”- adica nimic laudativ. Filmul a fost difuzat in draci, in continuu, iar, si iar, de vineri cred, si chiar in timpul finalei cand Grigore si “actrita” Iuliana, concurenti in finala fiind, ar fi trebuit ca in conditiile astea minunate sa danzeze, sa fie veseli si energici ca sa impresioneze juriul si publicul. Ouaaaau! Ce credeti! Toata lumea a fost socata! Si l-au facut praf pe bietul Grigore…Ca, cica, nu ar avea caracter…De parca vorbele alea ( sincere!!!, intelegem de aici ca sinceritatea lui a fost sanctionata!) ar fi fost definitorii pentru caracterul baiatului care, pentru cei care nu stiu, este orfan de ambii parinti si isi creste singur fratiorul de 7 ani! Bineinteles ca manipularea a functionat si cireada a votat impotriva lui Grigore, asa ca nu el a primit premiul cel mare. Asa! L-au invatat minte! Sa mai fie vreodata sincer!

P.S. Si apropo de “goana dupa audienta”. Adica audienta fac in Romania doar programele dubioase si cu personaje lipsite de caracter, fara valoare si repere? Asta ce inseamna ca suntem un popor de retarzi?

You may also like...