Cum prelungesti durata de viata a unui laptop?

Laptopurile sunt la indemana oricui si in prezent reprezinta alternativa cea mai cautata la vechile unitati greoaie. Insa, tot ele reprezinta cel mai sensibil segment din aceasta categorie, iar asta inseamna ca se deterioreaza mai repede decat un computer obinuit, insa nu intotdeauna din cauze electronice.

Din contra, fiind un produs cu o mobilitate crescuta, in functie de acest aspect cresc si riscurile. Modul in care este transportat, pastrat si intrebuintat ii pot influenta durata de viata. De aceea, este foarte important sa stii cum sa il intretii, astfel incat sa te bucuri de el o perioada de timp cat mai lunga.

1. Muta-l cu grija!

Laptopurile sunt fragile, printre cele mai sensibile componente fiind ecranul. Accidentele au loc frecvent atunci cand il mutam dintr-o parte in alta si fie il scapam pe jos, fie il lovim. Vestea buna este ca daca ai avut o „zi proasta”, iar asta a lasat urme pe display, poti sa optezi pentru inlocuire display laptop. Un service laptop profesionist va face asta cu profesionalism si cu rezultate de calitate. Insa, ai grija sa nu devii client fidel!

2. Tine-ti sistemul de operare in „alerta”!

Principala problema a posesorilor de astfel de dispozitive este faptul ca sistemul de operare executa comenzi foarte incet. Probabil ca dai vina pe alegerea, ce ai facut-o cand te-ai decis sa cumperi laptopul respectiv, insa cu siguranta daca acesta ar avea voce te-ar invinui pe tine. De ce? Pentru ca principala cauza a acestei incetiniri o reprezinta felul in care intretii aparatura. Din fericire, poti sa cresti putin ritmul de lucru instaland un software sau apeland la cateva trucuri, cum ar fi o updatare corecta a sistemului.

3. Curata frecvent interiorul!

Computerele atrag foarte multa mizerie, asa ca apeleaza frecvent la serviciul de curatare praf laptop. Este indicat sa procedezi astfel, pentru a evita incarcarea componentelor cu murdarie, ce in timp afecteaza buna functionare a acestora. Majoritatea rezidurilor se strang in zona gurii de aerisire si a ventilatorului. Astfel, te asiguri ca nu te vei confrunta cu problema supraincalzirii.

4. Adapteaza hardware-ul!

Anume, este indicat sa instalezi un hard drive mai mare sau un SSD, care aduce un plus la memoria RAM. Asta inseamna o investitie inteligenta, deoarece este mult mai util sa inlocuiesti piesele, care functioneaza deficitar, decat sa cumperi frecvent un alt laptop nou.

Prin urmare, sa ai grija de dispozitivul tau si sa il mentii in cea mai buna stare reprezinta un comportament de bun simt. Este indicat sa investesti de la inceput intr-un produs de calitate, care sa aiba o rezistenta buna in timp si ai grija sa il manevrezi corect si responsabil.

You may also like...