Cum puteti face din prioritatea o prioritate

Este un titlu amuzant, nu-i asa? Cum sa faceti o prioritate prioritatii. Din pacate, de multe ori prioritatea noastra nu este cu adevarat o prioritate. S-ar putea spune ca ceva este prioritatea dvs., dar nu o tratezi asa. De aceea trebuie sa invatam ca prioritatea noastra sa fie prioritara.

Fara alte informatii, iata cinci sfaturi pentru a va prioritiza prioritatea.

1. Decideti care este prioritatea dumneavoastra

Inainte de orice altceva, trebuie sa hotarati care este prioritatea dvs. Observati ca am spus prioritate, nu prioritati. Prioritatea este singulara, nu plurala. Aceasta inseamna ca trebuie sa decideti care este cel mai important lucru pentru dvs. Cand este vorba de petrecerea timpului, adresati-va aceasta intrebare: „Care este acea activitate care ar face cea mai mare diferenta in viata mea?”. Ganditi-va pentru o clipa si raspundeti la intrebare. Aceasta este prioritatea ta.

2. Faceti suficient timp pentru aceasta.

Acum ca ati decis ce este prioritatea dvs., faceti timp pentru asta. Nu tratati doar ca ceva secundar. In schimb, construiti-va viata in jurul ei. Nu numai ca trebuie sa faceti timp pentru asta, dar si ca ar trebui sa faceti suficient timp pentru asta. Este activitatea ta cea mai importanta, la urma urmei, asa ca merita o mare parte din timpul tau. Acest lucru este mai usor de zis decat de facut, dar sfaturile de mai jos va vor ajuta sa o faceti.

3. Faceti-o mai devreme.

Prioritatea cuvantului vine de la cuvantul anterior. Ca atare, o buna modalitate de a face timp pentru prioritatea dvs. este sa o faceti inainte de a face alte lucruri. Faceti-va prioritatea la inceputul zilei.
Facand-o devreme, vi se garanteaza ca ati petrecut mai mult timp. In caz contrar, s-ar putea sa ratati toata ziua.

4. Spuneti „nu” lucrurilor mai putin importante.

Pentru a va acorda suficient timp pentru prioritatea dvs., spuneti nu lucrurilor mai putin importante. Simplificati-va angajamentele. Ceva ar parea bine, dar daca te distrage de prioritatea ta, ar trebui sa-i spui nu.

5. Eliminati distragerile.

Alocarea de timp suficient vizeaza de cantitatea de timp. Dar calitatea este la fel de importanta. Nu va face mult mai bine daca va petreceti mult timp pe prioritatea dvs., dar faceti doar putin. Pentru aceasta, este important sa eliminati distragerile. Opriti notificarile telefonului. Eliminati alte posibilitati de distragere a atentiei. Faceti timpul focalizat si veti face lucrurile.

Prioritatea dvs. merita sa fie tratata ca atare. Ofera-i o multime de timp si atentie concentrata. Veti deveni apoi foarte productivi.

You may also like...