Cum sa abordam ideile de afaceri?

Cautand o idee de afaceri care sa se dovedeasca a fi de succes este un proces foarte lung. Pe langa faptul ca este lung, este si greu, complicat. Caci nu este tocmai usor sa ai sau sa gasesti o buna idee de afacere.

Exista tot felul de site-uri si agenti specializati care isi impartasesc ideile de afaceri gratis sau contracost, insa fiecare idee trebuie analizata amanuntit, caci nu este aplicabila oricui, iar pe langa asta, bugetul este un factor decisiv.

Pentru a concluziona daca o idee de afacere este profitabila sau nu, trrbuie sa iei foarte multe lucruri in considerare, printre care si grupul de varsta al potentialilor clienti.

Puterea de cumparare a tinerilor este foarte mare. Dar si puterea grupurilor de varsta intre 30-50 de ani este mare. Ideea de baza este sa analizezi foarte bine produsul sau serviciul pe care il oferi si sa stii de la bun inceput in ce categorie de varsta se incadreaza. Tintind o anumita categorie de varsta iti permite sa gasesti idei pentru afaceri foarte profitabile. Indiferent daca este vorba de afaceri pentru femei sau afaceri care vizeaza mai mult barbatii, categoria de varsta este foarte importanta.

Adolescentii sunt intr-o continua cautare de ceva nou si un domeniu in care sa se implice, iar parintii ii sustin de cele mai multe ori, mai ales daca ceea ce vor nu implica nici un pericol. Daca ai de gand sa pornesti o afacere precum o sala de jocuri video(exemplu fictiv), care sa ofere tinerilor un mediu placut care nu implica diverse pericole, atunci aceasta afacere s-ar putea pune cu usurinta pe picioare si ar putea deveni profitabila in foarte scurt timp. Insa sala de jocuri video a fost doar un exemplu de afacere, caci in ziua de azi aproape toti tinerii dispun de un computer sau o consola pentru a-si satisface nevoia de jocuri video.

Pentru tinerii care au ajuns deja la maturitate, afacerile trebuie abordate putin diferit si cu anumite elemente tematice si specifice. Petrecerile de sarbatorire a zilei de nastere a beblusilor si ale copiilor devin din ce in ce mai populare si in Romania. Multi parinti organizeaza astfel de petreceri pentru copii lor, angajand firme ce se ocupa de intreg evenimentul de la cap la coada. Incepand o afacere care sa ofere astfel de servicii poate fi destul de profitabila in ziua de azi.

Afacerile pentru persoanele de varsta a doua, a treia, trebuie de asemenea abordate diferit. Batranii sunt ca si tinerii…sunt in cautarea unor lucruri care sa ii relaxeze, sa ii faca sa se simta bine si sa intalneasca persoane de varsta lor.

Ideea de baza este ca atunci cand ai de gand sa pornesti o afacere este bine sa te axezi pe anumite categorii de varsta. Iar acest lucru nu-l sustin doar eu, ci si specialistii care studiaza evolutia pietei si cele mai profitabile idei de afaceri.

You may also like...