Cum sa alegi jucarii sigure

Jucariile sunt comorile copilariei. Insa, daca nu esti atent, acestea pot fi periculoase, pot duce la ranirea copiilor. Pentru ca micutul tau sa fie in siguranta, urmati urmatoarele etape in alegerea unei jucarii.

1. Alege jucarii pentru varste corespunzatoare.
Majoritatea jucariilor sunt etichetate cu instructiuni si varsta pentru care sunt recomandate, aceasta fiind prima etapa de selectare a jucariilor. Fiti realisti cu privire la abilitatile copilului dvs si de nivelul de maturitate, atunci cand alegeti o jucarie corespunzatoare varstei. De exemplu, jucariile care au proiectile nu sunt niciodata potrivite pentru un copil cu varsta mai mica de 4 ani, insa nici cei cu varsta de 6 ani nu sunt suficient de maturi pentru ale folosi. De asemenea, in cazul in care copilul dvs are in jur de 3 ani si inca are obiceiul de a pune totul in gura, ar trebui sa mai asteptati sa mai treaca timp pentru a se putea juca cu jocuri si jucarii cu piese mici.

2. Alegeti jucarii care sunt bine confectionate.
Jucariile care au mai fost folosite, primite de la rude, prieteni sau frati mai mari, uneori pot fi periculoase. De aceea, inainte de folosire, parintii trebuie sa verifice foarte bine jucariile care au piese detasabile, nasturi, baterii, fire, panglici, ochi, margele sau piese din plastic, care ar putea fi ingerate. Asigurati-va ca nu exista parti ascutite sau vopsea ce ar putea afecta copilul.

3. Alegeti jucariile mari.
Inainte ca copilul tau sa aiba varsta de 3 ani, piesele jucariilor ar trebui sa fie mai mari decat gura, pentru a preveni posibilitatea de sufocare. Pentru a determina daca o jucarie prezinta un risc de sufocare, incercati sa o fixati intr-o rola de hartie igienica. In cazul in care jucaria sau o partea a unei jucarii, se poate potrivi in interiorul cilindrului, atunci aceasta nu este sigura pentru copilul dvs.

4. Asigurati-va ca copilul dvs este pregatit fizic pentru o jucarie.
De exemplu, parintii de copii mai mari pot cumpara o bicicletaprea mare, pentru ca urmatorul an sa nu fie nevoiti sa cumpere alta. Aceasta tactica poate duce la raniri grave in cazul in care un copil nu are abilitatile fizice pentru a controla o bicicleta de dimensiuni mai mari.

5. Treci la baloane sau jucarii playmobil.
Acestea pot fi decoratiuni vesele si distractive sau pot reprezenta o serie de situatii din viata. Figurinele playmobil sunt foarte indragite de copii, fiind destinate diverselor categorii de varsta.

You may also like...