Cum sa devii Dl. Stie Tot

Maven este termenul folosit de Malcolm Gladwell în cartea sa de best seller The Point Tipping Point. Acesta este unul dintre cele trei tipuri de persoane care pot declanșa „epidemii sociale” (celelalte tipuri sunt conectori și vânzători). Pe scurt, maven este „domnul Știu totul „. Dacă sunteți o mulțime de gadget-uri, de exemplu, veți ști despre toate gadget-urile și toate funcționalitățile lor.

The problemă este că, în prezent, există tot mai multe motive pentru care trebuie toți să devenim un maven în domeniul nostru. Ei bine, cel puțin dacă doriți să vă distingeți și să fiți prețați de piață. Amintiți-vă de legea economică, mai puțină ofertă și mai multă cerere va crește prețul. Dacă puteți să treceți prin barieră și să deveniți unul dintre puținele mavenuri, atunci piața vă va prețui cu siguranță.

Bineînțeles, a fi un maven nu este ușor. Este foarte greu de fapt, și de aceea există foarte puține mavenuri în toate domeniile respective. Dar vestea bună este că este întotdeauna posibil ca noi să devenim una. Iata cum:

Ai pasiune

Pentru a deveni un maven, trebuie să alegeți un câmp despre care sunteți pasionat. Există o mare diferență între cei care fac ceva pentru că îl iubesc și cei care o fac doar pentru că trebuie. Pasiunea va face ca procesul de învățare să fie distractiv și plin de bucurie. Veți fi de mai multe ori mai productiv în procesul de învățare, deoarece totul este atât de distractiv. În plus, pasiunea vă va face impresionantă în scris și în vorbire, din cauza energiei și emoției pe care le transmiteți publicului. Publicul tău va fi încântat de subiectul tău numai la fel de mult cum ești încântat de el.

Acordați atenție

Focusul este o condiție absolută pentru a deveni un maven. Drumul de a deveni un maven este foarte, foarte lung. Cercetările arată că este nevoie de aproximativ 10 ani de muncă grea pentru a deveni un maestru în orice domeniu. Dacă nu ne concentrăm, atunci vom fi foarte distrați de alte lucruri de-a lungul drumului. Așadar, concentrați-vă. Întotdeauna direcționați efortul spre obiectivul dvs.

Aveți resurse bune

Este esențial să ai resurse bune. Intrarea dvs. determină ieșirea dvs. Selectați cu atenție ce citiți, ascultați și urmăriți. Dacă vă lăsați să acumulați doar aur, atunci oamenii vor găsi că vor primi de asemenea aur de la tine. Deci, alegeți cele mai bune cărți, cele mai bune fluxuri web, cele mai bune videoclipuri și cele mai bune podcast-uri din domeniul dvs. pentru a vă fi resursele. Overtime, nu uitați să vă evaluați resursele. Dacă descoperiți că ceva este în scădere în valoare, atunci nu ezitați să-l eliminați. Permiteți numai cele mai bune resurse pentru a vă umple timpul și mintea prețioase.

Au disciplină

După cum am spus mai sus, cercetările arată că este nevoie de aproximativ 10 ani de muncă grea pentru a deveni maestru. Aceasta înseamnă că trebuie să muncești din greu și să o faci continuu pentru o perioadă lungă de timp. În timp ce pasiunea vă va ajuta cu siguranță să rămâneți motivați pe parcurs, disciplina este încă de neînlocuit. Există momente când ne simțim incomod sau pur și simplu leneși. Disciplina este obligată să ne țină de partea noastră dacă ne place sau nu, indiferent dacă suntem în stare bună sau nu. Amintiți-vă, lucrurile mici acumulate continuu pe o perioadă lungă de timp vor deveni un munte.

Impartasiti cu ceilalti

Credeți sau nu, împărtășind altora, vom primi tot mai mult. Deci, nu păstrați tot ce ați învățat pentru voi înșivă. Ajutați-i pe alții, să le împărțiți altora și să contribuiți la societate. Veți găsi că puteți afla mai multe de la alte persoane. În plus, fluxul de idei noi nu se va opri niciodată în interiorul vostru.

 

You may also like...